Asgari ücret zammında ilk rakam ortaya çıktı! Tüm çalışanlar merakla bekliyordu!

Asgari ücret zammında ilk rakam ortaya çıktı! Tüm çalışanlar merakla bekliyordu!
Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada sunulacak rakama da yer verildiği görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin artırılmasına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, bir önceki toplantıda olduğu şekilde yeni toplantıları da uzlaşmayla bitirmek istediklerini, işçi ve işverenlerin kabul edeceği bir sayı üzerinde anlaşmaya varmak istediklerini ifade etti.

HAFİZE GAYE ERKAN'DAN ENFLASYON TAHMİNİ

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, son sunumunda Merkez Bankası'nın yıl sonuna ait enflasyon raporunu açıkladı. Yayınlanan raporu incelediğimizde yıl sonu enflasyon tahmininin %65'e yükseldiğini görüyoruz. Merkez Bankası'nın katılımcılarla yaptığı ankette enflasyon beklentisi yüzde 68'di.

Bu tahminlere bakıldığında 2023 yılının son altı ayında enflasyon rakamının yüzde 38 civarında olması bekleniyor. Bu rakama göre memur ve emeklilerin maaş artışı yüzde 50 civarında. Diğer taraftan; Devlet memurlarının 22 bin lira olan asgari maaşının yaklaşık 33 bin liraya çıkarılacağı açıklandı.

Asgari ücret zammında ilk rakam ortaya çıktı

ASGARİ ÜCRET TAKVİMİNE RAKAMLAR BELİRLENİYOR!

Şu anda 11 bin 402 lira şeklinde ödenen asgari ücretin yeniden enflasyonun üzerine çıkması bekleniyor. Enflasyonun 2023 yılının ikinci yarısında yüzde 38 civarında olması bekleniyor. Yüzde 38 oranında artış olması durumunda ise asgari ücret miktarı 15 bin 734 TL olacak. Sabah gazetesinden Faruk Erdem, bir yazısında yüzde 38'lik enflasyona sosyal bileşenin de eklenmesiyle yüzde 50'ye yakın bir artış olacağını ve asgari ücret miktarının da 17 bin 103 liraya çıkacağını aktardı.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANMA TARİHİ

Çalışma Bakanı Işıkhan, yaptığı açıklamada, asgari ücreti belirleyecek komitenin ilk toplantısının Aralık ayı başında yapılacağını, asgari ücretin Aralık ayı sonundaki son toplantısının ardından açıklanacağını söyledi.

Son Haberler