Cumhurbaşkanından üniversitelilere burs jesti! Yeni rakamlar yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanından üniversitelilere burs jesti! Yeni rakamlar yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. 2024 yılı KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi miktarları açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 KYK burs ve kredi miktarlarında yapılan zam oranını duyurdu. İşte burs ve kredi miktarlarındaki güncellemeler.

2024 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan burs ve kredi miktarları şu şekildedir:

Erdoğan, bu miktarlardaki artışı şu şekilde ifade etti:

"Örgün eğitimdeki cep telefonu ve bilgisayar desteklemeleri ile ücretsiz 10 GB'lık internet taahhüdümüzü geçtiğimiz hafta yerine getirdik.

Gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Göreve geldiğimizde burs ve kredi miktarı sadece 45 TL idi. Biz bu rakamı büyük bir artışla 2023 yılı itibarıyla lisans öğrencileri için 1250 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL, doktora öğrencileri için ise 3 bin 700 TL olarak yükselttik. Ayrıca, kredi alan öğrencilerden sadece ana parayı geri ödemelerini sağladık.

Herhangi bir öğrenciyi dışarıda bırakmamak için yurt kapasitemizi artırdık. Şu an itibarıyla 950 bin öğrenci başvuru yaptı. Önümüzdeki yıl ise 1 milyon 600 bin öğrenciye bu miktarları ödeyeceğimizi açıklıyorum:

burs

2024 yılında lisans öğrencileri için burs ve kredi miktarı 2 bin TL olacak. Yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL ve doktora öğrencileri için 6 bin TL olacaktır.

Emekli, kamu görevlisi, işçi veya ücretli çalışan olsun, hiçbir vatandaşımızı enflasyona mahkum etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.

Deprem bölgelerindeki KOBİ'lere yönelik olarak KOSGEB aracılığıyla faizsiz kredi destekleri sunuyoruz. Dünya Bankası ile iş birliği içinde, işletme başına 200 bin ila 750 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız.

Ayrıca, son dönemde en çok başımızı ağrıtan yüksek enflasyon ve yaşam maliyeti sorunlarına karşı gerekli önlemleri aldık. Ekonomik temele dayanmayan her türlü bahane ile milletimizin ekonomik zorluklar yaşamasına izin vermeyeceğiz.

Enflasyonla mücadele çerçevesinde, iş dünyasını da içeren bir dizi kampanya başlatıyoruz. "İndirim kampanyası" çağrısına 400'den fazla firma ve 50 bine yakın şube katıldı, ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Dünya genelinde olduğu gibi, biz de enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Son Haberler