EYT'lilerin düşük maaş derdi son buldu! Dilekçesiyle gelen maaş farkını götürecek

EYT'lilerin düşük maaş derdi son buldu! Dilekçesiyle gelen maaş farkını götürecek
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yönetmeliği kapsamında işten ayrılan ancak maaşının eksik olduğunu düşünen herkesin SGK'ya dilekçe vermesi gerektiği söyleniyor. Aylığın çok düşük olduğunun tespiti halinde eksik aylara ilişkin fark emekliye iade edilir. Detaylar haberimizde..

Milyonlarca çalışan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli oldu. Maaş bağlanmasına ilişkin işlemler ise halen devam ediyor. SGK'nın elinde 200 bin vicarı dosya mevcut. Bu işlemlerin devam etme sürecinde ise "Maaşım düşük" şeklinde yapılan başvurular kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı..

DÜŞÜK MAAŞ ALAN EYT'LİLER NE YAPMALI?

Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşlarının düşük olduğunu düşünenlere yönelik çok önemli açıklamalar yaptı. Bayram, böyle bir durum karşısında bu kişilerin SGK'ya dilekçe verebileceklerini söyledi.

EYT'lilerin düşük maaş derdi son buldu! Dilekçesiyle gelen maaş farkını götürecek

Muhammet Bayram, konuyla ilgili konuşmasında "Çok sayıda emeklilik başvurusu yapıldı. Burada personelden, emeklilikle ilgili yapılan başvurulardan ve yanlış bilgilerden dolayı çeşitli sorunlar ortaya çıktı. Bu sorunlar nedeniyle emekliler bazı kişiler daha düşük maaş alabildi. Az maaş alsalar bile, maaşı düşük olan daha yüksek olmasının gerekliliğini sorgulayan herkes SGK'ya dilekçe verebilirler." ifadelerini kullandı.

"Hesaplanan tutarın çok az çıkması halinde aradaki fark ödenecek"

Muhammet Bayram, "Hesaplamanın eksik çıkması durumunda eksik kalan aylık fark iade edilecektir." dedi. Bunu belirleyen faktörler ise kişinin emeklilik başvurusunda bulunduğu aylık ödemeler, büyüme oranı ve enflasyon oranıdır.

Dolayısıyla bir emekli maaşını emekli maaşıyla karşılaştırırsa burada hata yapabilir. Ancak emekliler bu konuda SGK'ya dilekçe verebilirler. Hesaplamanın hatalı olması durumunda aradaki fark mutlaka emekliye iade edilecek.

Son Haberler