Kredi kartı borcunu ödemeyene kötü haber! Sadece 48 saatiniz kaldı: Süreyi geçiren yandı

Kredi kartı borcunu ödemeyene kötü haber! Sadece 48 saatiniz kaldı: Süreyi geçiren yandı
Kredi kart borcunuzu ödemediyseniz dikkat! Faizler artacak! Detaylar haberimizde.

Merkez Bankası'nın politika faizini %35'e çıkarması üzerine kredi kartı faizlerinin artırılması fikri gündemde. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

FAİZLERDE KRİTİK ARTIŞ

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon sebebiyle pek çok insan isyan etmeye başladı. Bunun sonucunda Merkez Bankaları ekonomik yol haritasını değiştirerek faiz oranlarını artırmaya başladı. Son olarak Merkez Bankası politika faizini beş yüz baz puan artırarak %30'dan %35'e çıkardı. Doğal olarak artan faizler insanların cüzdanları üzerinde baskı oluşturmaya başladı. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen kişiler kredi kartına yöneldi. Ancak artan faiz oranları kredi kartlarını da olumsuz etkiledi. 

Faizlerde Kritik Artış

1 Eylül'den itibaren nakit çekme oranı 3,87 civarındayken faizlerin artmasıyla bu oran 4,2'ye yükseldi. Şimdi ise son faiz oranlarıyla 4,6 ila 4,7 seviyelerine ulaşması ön görülüyor. Bu aynı zamanda kredi kartındaki geç ödeme faizini de etkiliyor. Ekim ayında 3,60 olan temerrüt faiz oranının bu artışla birlikte 4'ün üzerine çıkması bekleniyor. Bankalar yeni tarifeleri 1 Kasım'dan itibaren dikkate alacak. Dolayısıyla faiz ödemelerinde gecikme yaşayan vatandaşlar, borçlarını bir an önce kapatarak fazla ödeme yapmaktan kurtulabiliyor.

Son Haberler