Ünlü ekonomistten saç baş yolduran tahmin! Dolar 60 TL olacak diyerek tarih verdi

Ünlü ekonomistten saç baş yolduran tahmin! Dolar 60 TL olacak diyerek tarih verdi
Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükseldiğini açıklarken önemli bir argüman ortaya attı. Geçer, YouTube kanalından açıklama yaparak doların önce 45TL'ye, ardından 60TL'ye yükseleceğini iddia etti.

Selçuk Geçer, döviz kurunun değerlenmesinden sık sık bahsediyor. Ünlü ekonomist, YouTube kanalındaki son paylaşımında o gün 1 doların 60TL değerinin olacağını söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırması durumunda doların çalkantıya sürükleneceğini söylerken "Ekim sonundaki Fed toplantısı faiz oranlarını 25 baz puan artıracak gibi görünüyor. Bu toplantı 2023'teki son faiz artırımı olsa da ilginin yoğun olduğu görülüyor. Faizler 2024'te de bir süre daha hayatımızın parçası olmaya devam edecek." dedi.

TARİH BELİRTTİ..

Ünlü ekonomistten saç baş yolduran tahmin! Dolar 60 TL olacak diyerek tarih verdi

Selçuk Geçer, Türk döviz piyasasının zor bir döneme girdiğini ve doların 45 liranın üzerine çıkabileceğini söyledi. Fed'in 2023 yılında faiz artırma kararı aldığını aktaran ünlü ekonomist, Fed'in faiz artırmaya devam etmesi halinde doların değerinin artmaya devam edeceğin vurguladı. Geçer'e göre Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımı euronun doların karşısında değer kazanmasına neden olabilir.

“60 TL’Yİ BULACAK”

Selçuk Geçer, dolar kurunun gerçek değerinin şu anda 45 Türk Lirası olduğunu, doların yerel seçim tarihine kadar 35 Türk Lirası aralığında kalacağını söyledi. Geçer, yerel seçim sonrasında dolar kurunun hızlı bir şekilde yükseleceğini ve 45 lira tavanını aşabileceğini savunurken enflasyonun 2024 yılında doları etkileyerek 60 liraya ulaşabileceğini de açıkladı.

Son Haberler