Elon Musk: Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık

Elon Musk: Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık
Tesla CEO'su Elon Musk, Kasım ayı sonunda Cybertruck'ın çıkacağını söylemesinin ardından o cephede işler pek de yolunda gitmiyor. Musk, Cybertruck'ın yapımının çok zor olduğunu itiraf ederken, "Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık" dedi.

Tesla'nın Cybertruck'ı ilk kez tanıtmasından bu yana geçen yıllar içinde dünya dramatik bir şekilde değişti ve pikap bir dizi gecikme yaşadı. Şimdi, CEO Elon Musk'ın Kasım ayı sonunda üretimin başlayacağını söylediği tarihe yaklaşırken, Cybertruck'ın yapımının çok zor olduğunu itiraf etti. Yakın zamanda yapılan bir kazanç çağrısı sırasında, "Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık" diyecek kadar ileri gitti.

Tesla'nın bir şekilde bildiği sayısız gecikmenin yanı sıra, Cybertruck'a özgü teknik zorluklar da var. Musk'ın geçtiğimiz haftalarda çalışanlara gönderdiği iddia edilen bir e-postada panel boşluklarının sıkı ve düzgün olmasının ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

"Cybertruck ile hacimli üretime ulaşmak zor"

Bu herhangi bir araçta o kadar da kolay değildir, ancak geniş paslanmaz çelik alanlara sahip bir araçta hatalar çok daha barizdir. Musk, "Cybertruck ile hacimli üretime ulaşmada ve ardından Cybertruck'ın nakit akışını pozitif hale getirmede çok büyük zorluklar yaşanacağını vurgulamak istiyorum. Bu çok normal" dedi. Ancak asıl sorun noktası olarak kamyonun içindeki teknolojiye işaret ediyor.

Musk bu konudaki açıklamasında, "Çok sayıda yeni teknolojiye sahip bir ürününüz ya da yepyeni bir araç programınız olduğunda, özellikle de Cybertruck kadar farklı ve gelişmiş bir programınız olduğunda, ölçekte çözmeye çalıştığınız yeni şeylerin sayısıyla orantılı olarak sorunlarınız olacaktır" ifadelerini kullandı.

250 bin maksimum üretime geçiş 2025 yılına kadar mümkün değil

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Musk, yılda yaklaşık 250.000 adet olan maksimum üretime geçişin 2025 yılına kadar gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Eğer doğruysa, bu Cybertruck'ın ilk duyurulmasından yaklaşık altı yıl sonra olacak.

Derleyen: Gamze Nur Ergil

Son Haberler