Starfield Avrupa'nın zirvesine yerleşti

Starfield Avrupa'nın zirvesine yerleşti
Yılın en çok beklenen oyunlarından Starfield, büyük başarı üstüne başarı elde ederken şimdi de Avrupa'da zirveyi alan oyun oldu.

GamesIndustry.biz'e göre Starfield, piyasaya sürüldüğü ilk hafta içinde resmi olarak 2023 yılında Avrupa'da piyasaya sürülen oyunlar arasında en hızlı satılan beşinci oyun oldu ve mevcut neslin en büyük Xbox lansmanı olarak zirveye yerleşti.

Starfield, aynı zamanda Xbox platformu için yılın en hızlı satan yeni oyunu olmayı da başardı, ancak Starfield'ın Digital Premium Edition'ı satın alanlar için teknik olarak bir hafta önce satışa sunulduğu, yani fazladan birkaç günlük satış avantajına sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Xbox Game Pass'te abonelik hizmeti aracılığıyla oynayanlardan elde edilen veriler buraya dahil edilmemiş.

Starfield is the fifth fastest-selling game across Europe this year. Starfield was technically on sale for longer due to the early access. But this is purely sales, no Game Pass data. Starfield comes ahead of Forza Horizon 5 as the biggest Xbox launch this generation (GSD data) pic.twitter.com/T9ywddGmDZ

— Christopher Dring (@Chris_Dring) September 18, 2023

Oyunun lansman satışları, Resident Evil 4 ve Final Fantasy 16 gibi diğer platformlarda 2023'ün en büyük oyunlarından bazılarını geride bıraktı, ancak yine de The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Star Wars Jedi: Survivor, Diablo 4 ve Hogwarts Legacy gibi yılın diğer kitlesel başarılı oyunlarının gerisinde kaldı. Ama Forza Horizon 5'i geçerek Avrupa'da bu konsol neslinin en büyük Xbox çıkışını yaptı.

Playground Games'in yarış oyunu Forza Horizon 5 2021'de piyasaya sürüldü ve resmi lansmanından günler önce bile bir milyondan fazla oyuncu erken erişim sağlamak için oyunu satın aldı. Bu yılın başlarında oyun piyasaya sürüldükten 18 ay sonra, oyunun Hall of Fame liderlik tablosuna göre 30 milyon oyuncuya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Son Haberler