Arabası bu model olanlar yandı! Firma tek tek geri topluyor: İşte o büyük sorun

Arabası bu model olanlar yandı! Firma tek tek geri topluyor: İşte o büyük sorun
Toyota milyonlarca aracını geri çağırdı! Ayrıntılar haberimizde...

Otomotiv devi Toyota, son dönemde yaşadığı hava yastığı sorunlarının ardından yeni bir güvenlik çalışması başlattı. Şirket, 2013-2018 yılları arasında üretilen yaklaşık 1.9 milyon adet RAV4 model otomobilde akü ve bağlantı parçalarında yaşanan sorunlar nedeniyle araçları geri çağırdı.

Toyota'nın açıklamasına göre, söz konusu RAV4 modellerinin bazılarında kullanılan 12 volt akülerin boyutları diğerlerine göre daha küçük. Bu durum akü tutma kelepçesinin doğru şekilde sıkılamamasına ve akünün sarsılmasına yol açabiliyor. Ayrıca pozitif kutup başlığının kelepçeye temas etmesiyle kısa devre riski oluşuyor.

toyota araç

Firma, Aralık ayı sonuna kadar bu model araçlardaki akü ve bağlantı parçalarını inceleyecek. Gerekli iyileştirmeler yapılacak. Toyota sözcüsü açıklamasında, akü tutma kelepçesi, pozitif kutup başlığı kapağı ve akü tepsisinde değişikliğe gidileceğini belirtti. Kullanıcıların Aralık ayı içinde bilgilendirileceği ifade edildi.

Toyota'nın 1.9 milyon aracı kapsayan çağrısı, şirketin güvenlik konusundaki duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Otomotiv sektörünün lider markalarından biri olarak aldığı bu karar, müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğunun da işareti olarak yorumlandı.

Son Haberler