Bu içecekler kansere ve şeker hastalığına davetiye çıkarıyor! Kesinlikle uzak durulması gerekiyor

Bu içecekler kansere ve şeker hastalığına davetiye çıkarıyor! Kesinlikle uzak durulması gerekiyor
Kişilerin her zaman sağlıklarını korumak ve vücut sağlığını iyileştirmek için dengeli ve düzenli bir beslenme düzeni sürdürmesi gerekmektedir. Ancak, bazı içeceklerin vücudumuz için ne kadar zararlı olduğunu fark edemeyebiliriz. Detaylar haberimizde...

Gün içerisinde ev yada dışarıda olduğumuz zaman sürekli bir şeyler içiyoruz ama içtiğimiz çoğu hazır içeceğin bize ve vücudumuza zararı yarardan çok zararı var. İşte detaylar…

banka

7 İÇECEK SAĞLIĞINIZA SAVAŞ AÇIYOR! KANSER, KOLESTEROL, ŞEKER HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Nerdeyse hergün tükettiğimiz gazlı ve şekerli içecekler birden fazla katkı maddesi içeriyor. Bizi ferahlattığınız düşündüğümüz bu içecekler damar yollarını tıkayabilir ve en önemlisi kronik hastalıklara yol açabilir. Peki hangi içecekler vücuda zararlıdır?

Katkı maddeli kahve, asitli içecekler, meyve suları… bunların hepsi bağışıklık sisteminize zarar verebilir. Özellikle tatlı kahve insülin direncini artırabilir ve diyabeti tetikleyebilir. Ayrıntılar burada.

BUZLU LATTE

Günümüzde kahve denilince akla ilk gelen buzlu latte'nin sağlığımıza zararı olduğuna inan birden fazla bilim insanı bu içeceğin normal kahve gibi masum olmadığını ve çok yüksek şeker içerdiğini söylüyorlar. Buzlu lattelerdeki yüksek şeker içeriği, kahve içeceklerini gerçekleştiren ana bileşenlerden biridir. Bazı buzlu lattelerde bir kutu koladan daha çok şeker bulunur.

FRAPPUCCİNO

Bilim insanları, Frappuccino ve öteki tatlı kahvelerin tatlı yağlardan oluştuğunu ve bundan dolayı insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu söylüyor. Bu meşrubat şurup, krema benzer biçimde doymuş yağlardan oluşuyor ve bu da insülin hormonunun artmasına ve vücutta aşırı yağ depolanmasına yol açabiliyor.

MEYVE SUYU

Hazır olarak satılan ve tüketilem meyve sularındaki tehlike dah büyük çünkü hazır olduğu için içerisinde ne olduğu belli değil ve bu durumda içerdiği katkı maddeleri sebebi ile bu içecekler arasındaki en tehlikelisi sınıfına giriyor. Uzmanlar şeker dahil hiçbir katkı maddesi içermeyen meyve sularının tercih edilmesi icap ettiğini söylüyor.

BUZLU ÇAY

Buzlu çaydaki yüksek şeker içinde ne olduğu onu sağlığa zararı olan içecekler kategorisine sokar. Uzmanlar, bu şekerli içeceklerin aşırı tüketiminin metabolik sendromun ve tip 2 diyabetin ilerlemesine katkıda bulunabileceğini söylüyor.

TATLI KOKTEYLİ

Tatlı kokteyllerin ihtiva ettiği alkol ve fruktoz şurubu ciddi karaciğer hastalığına niçin olabilir. Uzmanlar, bu içeceklerin karaciğerin toksinleri filtreleme kabiliyetini bozduğunu ve fruktozun glikoza dönüşmesini önlediğini söylüyor. Bu durumun karaciğerin detoksifikasyon kabiliyetini kaybetmesine, vücutta yağ depolamasına ve karaciğer yağlanmasının gelişmesine niçin olabileceği vurgulanmalıdır.

ENERJİ İÇECEĞİ

Enerji içecekleri çoğunlukla spor ve egzersiz esnasında tüketilmekte ve vücuda yararlı tüketim ürünleri olarak pazarlanmaktadır. Ancak uzmanlara nazaran sağlığa en zararı dokunan içeceklerden biridir. Aşırı kafein ve uyarıcılara bağlı olarak yüksek tansiyon, stres ve uyku sorunları ortaya çıkabilir.

Ayrıca mide bulantısı ve baş ağrısı şeklinde yaygın yan etkilere de niçin olabilir. Ayrıca enerji içecekleri bağırsak ve beyin sağlığı açısından risk gerçekleştiren suni tatlandırıcılar da içeriyor.

SODA İÇECEKLERİ

Hepimizin bilmiş olduğu benzer biçimde gazlı içecekler insan sağlığına son aşama zararlıdır. Yüksek kalori ve şeker içerikleri sebebiyle insülin direncini artırabilir ve kalp-damar rahatsızlıklarına yol açabilirler.

Son Haberler