Doğal magnezyum onda bulunuyor! Birçok hastalığa şifa: Karaciğer, kolestrol hastaları...

Doğal magnezyum onda bulunuyor! Birçok hastalığa şifa: Karaciğer, kolestrol hastaları...
Bu besin tam bir doğal magnezyum kaynağı! Tüm detaylar haberimizde.

Bu besini düzenli olarak tüketen kişi hastalık yaşamıyor! Doğal magnezyum kaynağı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOĞAL MAGNEZYUM KAYNAĞI BESİN

Bamya birçok insanın tüketmeyi sevmediği bir besindir ancak sofralarda ekşili bamya yemeği olarak vazgeçilmez hale gelmiştir. Bamyanın turşusu ve çorbası da yapılır ve faydaları saymakla bitmez. Bamya tohumu meyvesi olgunlaştıktan sonra oluşmuş küçük, koyu, kırmızı ve kahverengi tohumlardır ve meyveden ayrılarak kurutulur. Bamya tohumunun içinde B, C, K vitamini, potasyum, magnezyum ve kalsiyum vardır. Kötü kolesterolün düşürülmesine yardım eden bamya tohumu karaciğer dostudur ve karaciğeri korur. Bamya tohumu kan şekerinin düzenlenmesini sağlar ve dizlerde yaşanan sıvı kaybına ve sıvı kaybıyla ortaya çıkan ağrıların önüne geçmeyi sağlar. İçinde olan yüksek K vitaminiyle insanın ihtiyacı olan K vitamini ihtiyacını karşılar ve kemiklere iyi gelir. 

bamya tohumu faydalarıu

Kanın iyi şekilde pıhtılaşmasını sağlayan bamya tohumu diyabete faydalıdır ve hafızanın güçlenmesine yardım eder. Aynı zamanda konsantrasyonu da güçlendirir. Bamya tohumu sinir durumuna, strese, uykusuzluğa iyi gelir ve düzenli kullanıldığı zaman halsizliğe iyi gelir. Aynı zamanda bamya tohumu düzenli kullanıldığı zaman zayıflama süreçlerine de yardımcı olur. İçinde olan yüksek lif tok tutma özelliğine sahiptir. Bamya tohumu salgınlara iyi gelir ve kabızlık probleminin de önüne geçer. Metabolizmayı iyi şekilde çalıştıran bamya tohumu bağışıklık sistemini güçlendirir. Astım, bronşit, solunum yolu hastalıklarına ve mide şişkinliklerine iyi gelir. Bamya tohumu çay olarak tüketilebilir. Toz ya da tohum direkt tüketilebilir. 8-9 tane bamya tohumu bir bardak suyun içine atılır ve ağzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir ve suyu içilerek tohumları yenir. 10 tane bamya tohumu ezilir ve üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve bir yemek kaşığı bal eklenerek macun kıvamına getirilir. Macun bir hafta boyunca bir çay kaşığı tüketilir ve bir hafta düzenli tüketildikten sonra ara verilir. 

Son Haberler