Gece uykuda bunu yapmak yüzü yaşlandırıyor! Çareyi kremlerde, estetikte aramayın

Gece uykuda bunu yapmak yüzü yaşlandırıyor! Çareyi kremlerde, estetikte aramayın
Diş gıcırdatmanın kişilerin yüz güzelliğini bozduğunu belirten Diş Hekimi Güzin Kırsaçoğlu bakın neler söyledi....

DİŞ GICIRDATMAK YAŞLANDIRIYOR!

Diş gıcırdatmanın yüzü yaşlandırdığı ile ilgili bulgular ortaya çıktı. Bu problem dünya üzerinde hemen hemen herkesin başına geliyor. Dahası psikolojik bir rahatsızlığın belirtisi olan uykuda diş gıcırdatma sizi yüz güzelliğinizden de edebilir. İşte detaylar….

Diş gıcırdatma hastalığının tedavi ile geçebilecek bir hastalık olduğunu belirten Diş Hekimi Güzin Kırsaçoğlu diş gıcırdatmanın yüzü de yaşlandırdığını belirtti.

Stres altında olanlar dişlerini sıkça sıkanlar uykusunda sıkça dişlerini gıcırdatabiliyor. Kişilere hem fiziksel hem de ruhsal olarak zarar veren diş gıcırdatmanın stresli bir hayatı önermiyor. Diş Hekimi Güzin Kırsaçoğlu, stresin dişlere ve yüzeoldukça zarar verdiğini ifade ederek Mindfulness tekniğinden bahsetti.

diş

“DİŞ GICIRDATMAK, YÜZÜNÜZÜ BOZABİLİR’’

Diş gıcırdatmanın sadece strese bağlı olmadığını kişilerin diş yapısındaki uyumsuzluk ile ilgili olabileceğini belirten Kırsaçoğlu,“Diş gıcırdatmak, dişlerin çiğneyici yüzeyindeki küçük tepecikleri aşındırarak diş boylarının kısalmasına ve böylece yüzün alt kısmının çökmesine neden oluyor.

Bu da dudak kenarlarında çizgilenme ve çökme, yani Çin bıyığı dediğimiz görüntüye yol açıyor. Çin bıyığı görüntüsü ise kişinin yaşından daha büyük görünmesine sebep oluyor" dedi.

diş

TEDAVİSİ MÜMKÜN BİR HASTALIK

Diş gıcırdatma tedavisinde öncelikle hastalığın temel nedeninin bulunmasına dikkat çeken Kırsaçoğlu diş gıcırdatmanın kökeninde dişlerdeki yapısal bozukluklar var sa düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Eğer psikolojik sebeplerle diş gıcırdatma yapılıyor ise gece plağı veya nöralterapi gibi yöntemlerin denenmesini tavsiye etti.

 “DİŞLERİN ONARILMASI YÜZÜ GENÇLEŞTİRİYOR"

Dişlerin onarılmasının yüzü gençleştirdiğine dikkat çeken Kırsaçoğlu, diş sağlığı ile gençleşmenin mümkün olduğunu da belirtti. Diş gıcırdatmadan kurtulmak için etkili bir yöntemden bahseden Kırsaçoğlu, Mindfulness tekniği ile stresin azaltıldığını ve yaşlanmanın önüne geçildiğini belirtti. Stres azaltıldığında diş gıcırdatmanın genellikle önüne geçildiğini belirten Kırsaçoğlu yüzdeki kasların gevşediğini ve doğal bir anti aging olduğunu belirtiyor.

Son Haberler