Kararan gümüşleri tek bir malzeme ile ışıl ışıl yapın! Fazla kişinin bilmediği temizlik tüyosu

Kararan gümüşleri tek bir malzeme ile ışıl ışıl yapın! Fazla kişinin bilmediği temizlik tüyosu
Kullanılan gümüşlerin zamanla kararmasıyla beraber çözüm önerileri araştırılıyor. Işıltılı şıklığıyla yemek masalarında yer alan çatal kaşık için de temiz tüyoları haberimizde.

Gümüş eşyalar yemek masalarını şenlendırırken cilalanarak parlatılır. Bu ışıltının korunması için çoğu zaman zor olurken gizli çözümler sayesinde yeni alınmış gibi oluyor. Mutfaklarda harika uygulamalarıyla tanınan zeytinyağı, özellikle paslanmaz çelik gümüş eşyaları için gerekli tüyolar...

gümüş kararmaları

GÜMÜŞ EŞYALARDA ZEYTİNYAĞI ETKİSİ

Eski canlılığına kavuşması için tercih edilen zeytinyağı en basit yöntem olurken yağ bez yardımıyla lekelere silinerek devamında çatal bıçak takımının her zamanki gibi sabun ve suyla yıkanarak kurutulur. Zeytinyağının gücüyle beraber başka yöntem ise limon ve suyun karışımıdır. Bir kase içerisinde bir çay kaşığı zeytinyağı, yardım bardak limon ve ılık suyla karıştırılır. Kararan eşyalar bu karışım içerisinde bekletilerek parlaklığı geri gelir.

Sofra takımlarının parlaklığını artırmak için zeytinyağı ve sirke kullanılır. Gümüşler bir bez yardımıyla silinerek devamında sabun ve su kullanılarak parlaklık elde edilir. 

Son Haberler