O sebzeyi tekrar ısıtıp yemek zehir saçıyor! Asla ısıtılmaması gereken o besin

O sebzeyi tekrar ısıtıp yemek zehir saçıyor! Asla ısıtılmaması gereken o besin
Bu haberi okuduktan sonra bu yemeği bir daha ısıtarak tüketmeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Bazı besinler ikinci kez ısıtıldıktan sonra bütün değerini kaybediyor! Bu da onlardan bir tanesi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ISITILMAMASI GEREKEN BESİN

Ispanak tekrar ısıtılarak tüketilmemesi gereken besinlerden bir tanesi. Ispanağın tekrar ısıtılırken süresinin kısa tutulması öneriliyor. Uzun süre pişirerek ya da ısıtarak besin değerlerinin kaybolmasına sebep olunuyor. Ispanak ısıtılırken içine az miktar su ekleyip buharlaşma önlenebilir, bu şekilde ıspanak nemli kalır ve besin değerleri daha az şekilde kaybolur. Ispanak düşük ya da orta ateşte ısıtılması gereken besinlerden biridir. 

ıspanağın faydaları

Yüksek ateşte ısıtıldığı zaman daha hızlı kaybedilmesine sebep olunur. Ispanak tekrar ısıtılacağı zaman içine taze meyveler ekleyerek besin değerinin artması sağlanabilir. Isıtılan ıspanağa biraz limon suyu sıkıp C vitamini desteği sağlanabilir. Yani ıspanağın mümkün olduğu kadar taze ve çiğ şekilde tüketilmesi öneriliyor. Ispanağın tekrar ısıtılması besin değerlerinin kaybolmasına sebep oluyor, bu sebeple taze tüketilmesi öneriliyor. 

Son Haberler