Şimdiye kadar bıçakları hep yanlış temizlemişiz! Yaptığımız o hata bıçakları köreltiyor

Şimdiye kadar bıçakları hep yanlış temizlemişiz! Yaptığımız o hata bıçakları köreltiyor
Mutfak bıçaklarınız iyi kesmiyor mu? Muhtemelen bakımını yanlış yaptınız. İşte yapılması gerekenler.

Bıçak, mutfaktaki temel ev aletlerinden biridir. Her boy ve çeşitte kullanılır. Bıçak temizleme ipuçları için haberimizi okumaya devam edin.

BIÇAKLAR İÇİN ÖNEMLİ TÜYOLAR

Bıçağın bakımında en önemli şey keskinliğini korumaktır. Kör bir bıçak mutfakta çalışmayı sadece zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda daha tehlikeli hale getirir. Kör bir bıçak keskin bir bıçaktan daha tehlikelidir. Kör bir bıçak kullanırsanız, daha fazla baskı uygulamanız gerekir ve muhtemelen kayarak kendinizi kesersiniz. Biley taşının nasıl kullanılacağını öğrenmek çok zor olabilir; bu nedenle kör bir bıçağınız varsa onu bir profesyonele bilettirin. Bıçağın keskinliğinin korunmasında ve ömrünün uzatılmasında kesme yüzeyi de önemli bir faktördür. Bir kesme tahtası üzerinde kesilmesi gerekir. Bu, ahşaptan, plastikten veya bambudan yapılmış olduğu anlamına gelir. 

Bıçaklar İçin Önemli Tüyolar

Bıçaklar için kesme tahtaları bıçağın kendisinden daha sert bir malzemeden yapılmamalıdır, bu nedenle cam kesme tahtasına gerek yoktur. Granit veya mermer tezgahlarda doğrudan kesmeyin. Bambu yukarıda listelenen üç malzeme arasında en sert olanıdır, bu nedenle en azından bıçaklara en uygun olduğu sürece muhtemelen üçüncü tercihiniz olacaktır. Bıçağınıza yapmanız gereken son şey, onu bulaşık makinesinde yıkamak olacaktır. Bulaşık makinesinde tıklama sesi o kadar yüksek ki bıçağın başka bir bıçağa, plakanın kenarına, hatta rafın kendisine çarpması kaçınılmaz. Bıçak körelebilir ve hasar görebilir. Bıçağınızı saklamak için duvara yapıştırılan manyetik şerit ya da tahta bıçak bloklarını kullanabilirsiniz.

Son Haberler