B vitamin deposu besin ortaya çıktı! Bir kez yiyenin vücut direnci artıyor, ağrıları diniyor

B vitamin deposu besin ortaya çıktı! Bir kez yiyenin vücut direnci artıyor, ağrıları diniyor
Düzenli olarak bu besini tüketirseniz B vitamini depolarınız tamamen dolar! Tüm detaylar haberimizde.

B vitamini eksikliği yaşayan kişilerin bu besini düzenli olarak tüketmesi gerekiyor! Bu besin tam bir vitamin kaynağı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BESİN B VİTAMİNİ DEPOSU

Eğer büyük bir mısır koçanı tüketirseniz 123 kalori, 4.7 gram protein, 1.9 gram yağ, 26.7 gram karbonhidrat, 2.9 gram lif, 8.9 gram şeker almış olursunuz. Mısır içinde vitamin, mineral, bitki bileşiği içerir ve günlük mikro besin değerinize katkı sağlar. Mısır tüketimini haşlayarak ya da ızgarada da tüketebilirsiniz. Sarı mısır kan basıncını düşürür, kemikleri güçlü tutar, böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur ve potasyum sağlar. Bütün meyve ve sebzelerin içinde renk üretimi sağlayan bitki bileşikleri vardır. Mısırın içinde olan lutein ve zeaksantin olarak bilinen bileşikler sarı mısıra zengin sarı rengini verir ve göz sağlığına çok iyi gelir. Eğer sağlıklı bir atıştırmalık yemek istiyorsanız patlamış mısır tercih edebilirsiniz. Patlamış mısır düşük kalorili ve yüksek liflidir. 

Haşlanmış Mısır Faydaları

Özellikle evde yapılan patlamış mısır uzun süre tok tutar. Patlamış mısır yapılırken zeytinyağı kullanılması öneriliyor. Antioksidanlar dergisi tarafından yapılan açıklamaya göre mısır patladığı zaman da bitki bileşikleri ve yardımcı antioksidanları taşıyor. Aynı zamanda mısır enerji sağlar ve B6 ve B9 vitaminlerini sağlar. B vitamini vücuttaki karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur. B9 vitamini ise karaciğer, cilt, saç sağlığına iyi gelir ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ortalama bir yetişkinin günlük 16 miligram niasin alması gerekmektedir ve bir mısır koçanında 2.5 miligram niasin sağlayabilir. Ancak tüm bu faydaların yanında bazı araştırmalara göre İrritabl Bağırsak Sendromu mısır tarafından tetiklenebiliyor. IBS belirtileri en yaygın şekilde muz, narenciye, soğan, patates, süt ürünleri, buğday, yulaf, arpa gibi tahıllar tetiklenebiliyor. Bu rahatsızlığa sahipseniz mısır yediğiniz zaman yaşayacağınız belirtilere dikkat etmeniz gerekiyor. Mısır taneleri mısır şurubu yapmak için tercih edilse de bu her zaman sağlıklı olmuyor. Bu sebeple tükettiğiniz forma dikkat etmeniz gerekiyor. İşlenen mısır besin maddesinden arındırılıyor ve sadece şeker, yağ ile kalıyor. Yüksek şekerli mısır şurubu da diyabet, kalp hastalığı, karaciğer hastalığı gibi birçok hastalığa sebep olabiliyor. 

Son Haberler