Hindistanda kızlarda kanser teşhisi azlığının nedeni cinsiyet ayrımından kaynaklı
PBCR'lere kayıtlı yaklaşık 11.000 hastada önemli bir cinsiyet eşitsizliği vardı ve erkeklerin kanser teşhisi alma olasılığı çok daha yüksekti. Benzer şekilde, The Lancet Oncology'de yayınlanan araştırmaya göre, üç kurumda kayıtlı 22.000 kanserli çocuk arasında kızlardan çok erkeklerin tedavi olduğunu gözlemledik.
Evlerinden 100 kilometreden daha uzaktalarsa daha az kız çocuğu hastaneleri ziyaret etti, bu da tedavi masraflarının artması durumunda önyargının muhtemelen devam edeceğini gösteriyor. Araştırmacılara göre, Delhi'deki erkek-kadın oranları son 15 yılda arttı.
Araştırmacılar, Güney Hindistan ile karşılaştırıldığında, Kuzey Hindistan'daki hastanelerde ve kliniklerde daha az kadının tedavi görmek istediğini buldu. Kırsal bölgelerden gelen hastalar, büyükşehir bölgelerinden gelenlere göre daha büyük bir cinsiyet farkı gördü. Bunun, ülke çapında görülen çeşitli sosyoekonomik yapılarla ilgili olabileceğini öne sürdüler.
Karşılık gelen PBCR'lerdeki oranla ilgili olarak, araştırmacılar üç hastaneden erkek/kadın cinsiyet oranını hesapladılar. Bu oran sayesinde, kanserli her kız için kaç erkek çocuğunun tedavi aradığını belirleyebildiler.
Araştırmacılar ayrıca, biraz pahalı bir ameliyat olan kök hücre nakli alan kanser hastalarının erkek / kadın oranlarını da incelediler.
Terapi masrafının da cinsiyet oranları üzerinde etkisi vardır. Araştırmacılar, özel hastanelerden bakım almak veya tedavi merkezinden uzakta yaşamak gibi cepten yapılan harcamalar daha yüksek olduğunda, daha az kadının kanser tedavisi aradığını gözlemledi. Bu, birkaç sosyal ve ekonomik faktörün, görülen cinsiyet yanlılığını üretmek için etkileşime girdiğini göstermektedir.
Çalışma, özellikle kız çocukları olmak üzere hastaların tedavi maliyetlerini azaltmak ve ön yargının üstesinden gelmek için nüfusun zihniyetini değiştirmek için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.