ISRO yılın son PSLV görevini gerçekleştirdi
Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), Cumartesi günü yılın son PSLV görevini gerçekleştirdi. Saygın uzay kuruluşu, 26 Kasım'da Dünya Gözlem Uydusu - 06 (EOS-06) ve sekiz nano uyduyu fırlattı.
Sekiz nano uydu, Bhutan için ISRO Nano Satellite-2 (INS-2B), Anand, Astrocast (dört uydu) ve iki Thybolt uydusunu içerir.
Yaklaşan uçuş, Hindistan'da özel bir şirket tarafından inşa edilen ilk roket olan Vikram-S'nin (Haydarabad merkezli Skyroot Aerospace'in yörünge altı fırlatma aracı) 18 Kasım'da fırlatılmasının hemen ardından geliyor.
Uzay ajansına göre, Polar Uydu Fırlatma Aracı (PSLV-C54) uyduları Sriharikota'daki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden sabah 11.56'da fırlattı.
EOS-6, Oceansat uydu serisindeki üçüncü nesil bir uydudur.
Bu, Oceansat-2 uzay aracı için geliştirilmiş faydalı yük özellikleri ve uygulama alanları ile süreklilik hizmetleri sağlamaktır. Yükler, Okyanus Renkli Monitör (OCM-3), Deniz Yüzeyi Sıcaklık Monitörü ve Ku-Band Dağılım Ölçer (SCAT-3) ve "ARGOS" Görevidir.
Satellite Anand, Bengaluru merkezli uzay teknolojisi şirketi Pixxel tarafından üretildi. Şirketin üçüncü hiperspektral uydusunu yapması iki yıldan fazla sürdü. "Anand" uydusu, Alçak Dünya Yörüngesinde bir mikro uydu kullanarak yer gözlemi için minyatür yer gözlem kamerasının yeteneklerini ve ticari uygulamalarını gösteren bir teknoloji göstericisidir.
INS-2B (BhutanSat) iki faydalı yüke sahip olacak -- NanoMx ve APRS-Digipeater. NanoMx, Uzay Uygulamaları Merkezi tarafından geliştirilen çok bantlı bir optik görüntüleme yüküdür. APRS-Digipeater yükü, Bhutan'daki Bilgi Teknolojisi ve Telekom Departmanı ve Bengaluru'daki UR Rao Uydu Merkezi tarafından ortaklaşa geliştirildi.
Thybolt uzay aracı, birden fazla kullanıcı için hızlı teknoloji gösterimi ve takımyıldız geliştirmeyi mümkün kılan bir iletişim yükü içerir. Ayrıca, amatör frekans bandında yetkili kullanıcılar için Depola ve İlet işlevini de gösterir.
ISRO, "Uydular, minimum bir yıllık ömür boyunca belirli görev operasyonlarını gerçekleştirmek için Dhruva Space Orbital Deployer kullanılarak konuşlandırılacaktır" dedi.