Bir Google Araştırması, 50K'dan Fazla Kullanıcının Devlet Destekli Siber Güvenlik Tehdit Gruplarından Olumsuz Etkilendiğini Ortaya Çıkardı
Bilgisayar korsanlığı ve siber suçlar, çevrimiçi deneyimin zaten endişe verici bir parçası. Her gün, netizenler, kişisel kazanç uğruna kimlik hırsızlığı yapmaya veya başka bir kullanıcının finansmanına geri dönüşü olmayan bir şekilde zarar vermeye karar veren bazı haydut kullanıcılar hakkında başka bir haber duyuyor. Özellikle internete yeni başlayanlar için biraz sinir bozucu, çünkü bu tür eylemlere yol açan en çok hatayı (masumca söylemek gerekir ki) onlar yapıyor. Bununla birlikte, haydut bir bilgisayar korsanından daha endişe verici olan nedir? Kaçak olmayan biri. Devam etmek ve kirli işlerini yapmak için bir hükümet tarafından aktif olarak desteklenen biri. Görünüşe göre iş sorunsuz gidiyor.
Google'ın en son 50.000 vaka raporu, bir bütün olarak devlet destekli siber suçların daha geniş bir bağlamına yerleştirildiğinde yalnızca daha kafa karıştırıcı hale geliyor. 50K kesinlikle üzücü bir miktar olsa da, daha da kötüsü, sayı 2020'den bu yana çılgınca %33 arttı. Bu doğru, sadece bir yıl içinde, devlet destekli saldırganların sayısı 37.000'den bu miktara çıktı. Bugünlerde internette nadiren huzurlu bir gün oluyor, öyle değil mi? Her halükarda, biz toplu olarak devlet destekli saldırıların şok edici sayısını fark ettiğimizde, Google da bu saldırıların bir suçlusunu buldu.
Halk arasında Fancy Bear olarak bilinen ATP 8, bu saldırıların çoğundan sorumluydu. Bu rapor, Google'daki geliştiriciler tarafından verildi ve sayıların grup tarafından gerçekleştirilen büyük bir kimlik avı saldırısı olmasına önemli bir katkıda bulunan faktör oldu. Bu büyük ölçekli kampanya, şirketin geçen ay kullanıcı tabanına 14.000'den fazla uyarı e-postası göndermesiyle sonuçlandı. Bununla birlikte, raporların çoğu Google'ın Tehdit Analizi Grubuna atfedilebilir. TAG, grupla ilgili her türlü siber suçu izler ve bu gözlem aynı zamanda devlet liderliğindeki grupları da içerir. Şirket tarafından 50 farklı ülkeden yaklaşık 270 farklı devlet liderliğindeki grup gözlemlendi,
Kimlik avı saldırıları ve kitlesel olarak yönlendirilen siber terörizm, özellikle değerli bilgilerimizin ne kadarının çevrimiçi olarak yerleştirildiği göz önüne alındığında, çevrimiçi kişiliklerimiz için giderek daha tehlikeli bir tehdit oluşturuyor. Her halükarda, bunun gibi veriler, kullanıcıların çevrelerinden daha fazla haberdar olmalarına yardımcı olur.