Çin, Kablosuz Şarjın Maksimum Gücünü Sınırlayacak
Kablosuz şarjdan bahsederken şüphesiz ilk aklımıza gelen diğer varyant ise, elektrik enerjisinin prize bağlı bir emitörden hava yoluyla gönderilebildiği uzaktan kablosuz şarjdır. akıllı telefonun bağlı olduğu bir alıcı. Son aylarda, buna zaten izin veren ve düzenleyiciler tarafından izin verilirse, 2022 ile 2023 arasında pazara ulaşabilecek işlevsel Xiaomi ve Motorola modellerini gördük.
Ancak, kablosuz şarj sistemleri ile ilgili tüm iyimserlik değil. Bu şarj sistemlerinin cihazları ve bazı durumlarda şarj cihazlarının yanında bulunan kişileri nasıl etkileyebileceği konusunda şüpheler var. Bugün bulabildiklerimiz gibi düşük güçlü yüklerde, güvenliği konusunda ciddi şüpheler yoktur ancak yük gücü arttıkça zararlı olabileceğinden şüphe eden bazı sesler ortaya çıkmıştır.
Ve evet, cep telefonunun yaygınlaşmasından kaynaklanan birçok tartışmadan ve kanserojen olabileceği risklerine işaret eden birçok çalışmadan, yıllar sonra henüz doğrulanmayan ve muhtemelen kanserojen olduğuna işaret eden birçok çalışmadan bu size tanıdık gelecektir. alışkanlık. Şimdi bu, kablosuz şarjın ve genel olarak elektromanyetik sinyallerin insanlar için zararsız olduğu anlamına mı geliyor?
Açıkçası cevap hayır. Elektromanyetik alanın insanlardaki etkileri yoğunluk, frekans ve enerjiye bağlıdır. Bunun bir örneğini bulmak için çok uzağa bakmamıza gerek yok: mikrodalga. İçinde, su moleküllerini uyaran ve sürtünmelerinin onları ısıtmasına neden olan belirli özelliklere sahip bir elektromanyetik alan üretilir. Bu elektromanyetik alan insanlar için gerçekten tehlikelidir ve bu nedenle elektromanyetik dalgaların dışarı çıkmamasını sağlamak için bir Faraday kafesinin içinde üretilir.
Hızlı kablosuz şarj sistemleriyle normal diyelim, sinyal yükü düşük yani tehlikeli değiller ya da en azından birçoğumuzun yıllardır mutfaklarımızda sahip olduğu indüksiyon yangınlarından daha fazla değiller. Ancak gücü arttıkça, oluşturulan alanın insan üzerindeki etkisi konusunda daha fazla şüphe ortaya çıkmaktadır. Bugüne kadar kablosuz hızlı şarj sistemlerinin insanlar için tehlikeli olduğunu söyleyen kesin bir çalışma olmadığını açıklığa kavuşturuyorum, ancak bazı şüpheler var.
Ve bu bağlamda ilk düzenleyici önlemi de bu bağlamda görüyoruz, çünkü Gizchina'da okuyabileceğimiz gibi Çin, 50 watt'ın üzerindeki kablosuz şarj sistemlerini yasaklayacak. Bir limitin kurulması aslında sürpriz değil, çünkü bu konuda uzun süredir bilgi topladıkları biliniyor. Bununla birlikte, eşiğin, belki de bazı üreticilerin birkaç ay içinde sunmayı hedefledikleri ölçüye göre, biraz daha yüksek olması bekleniyordu.
Xiaomi Mi MIX 4'ün sunumunun önümüzdeki Salı günü yapılması bekleniyor, ya da belki de şimdi beklendiği gibi, 70 ila 80 watt arasında yüksek hızlı bir kablosuz şarj sistemine sahip olacağı söylenmeli. Ancak Asya devinde 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak olan bu düzenleyici önlem, 2022 yılına kadar, üreticiyi bu akıllı telefonun ve haleflerinin kablosuz şarj hızını düşürmeye veya yerel pazarı için bir sürüm ve uluslararası pazar için farklı bir sürüm önermeye zorlayabilir.
Şimdi tabii ki soru, Çin'in aldığı bu önlemin diğer ülkeler tarafından da benimsenip benimsenmeyeceği, yoksa tam tersine çalışmaların daha güçlü kablosuz şarj sistemlerinin güvenle kullanılabileceğinin belirlenmesiyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı ve bu da, Çin hükümeti bu sınırı yeniden düşünecek ve gelecekte daha yüksek bir sınır belirleyecektir. Ancak, hızlı kablosuz şarj sistemlerinin geleceğini tamamen değiştirebileceği için bu, dikkat edilmesi gereken bir şeydir.