Canva'dan dev satın alım!

Canva'dan dev satın alım!
Canva, yapay zeka teknolojisini ürünlerine entegre etme yolunda büyük bir adım attı.

Avustralyalı grafik tasarım devi Canva, yapay zeka destekli görüntü oluşturma platformu Leonardo.ai'yi satın aldığını duyurarak, bu yılki ikinci büyük satın alımını gerçekleştirdi. Bu stratejik hamle, Canva'nın kreatif yazılım pazarında lider konumunda bulunan Adobe ile daha güçlü bir şekilde rekabet etmesine yardımcı olacak.

Anlaşma detayları ve stratejik hedefler

Yaklaşık bir ay süren anlaşma sürecinin ardından Canva, Leonardo.ai'nin gelişmiş görüntü ve video oluşturma modellerini kendi ürünlerine entegre edecek. Bu sayede kullanıcılar, yapay zeka destekli daha etkili ve yaratıcı tasarım araçlarına erişim sağlayabilecekler. Canva'nın kurucu ortağı Cameron Adams, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, bu satın alımın şirket için "en hızlı tamamlanan satın alma" olduğunu belirtti.

Canva, Mart ayında Mac bilgisayar kullanıcıları arasında popüler olan Affinity yazılım paketini birkaç yüz milyon İngiliz sterlini karşılığında satın alarak, portföyünü genişletmişti. Affinity'nin ardından gelen Leonardo.ai'nin satın alma bedeli ise kamuoyuna açıklanmadı.

Leonardo.ai hakkında bilgiler

2022 yılında kurulan Leonardo.ai, çevrimiçi olarak metin tabanlı isteklere göre görüntü oluşturan bir sistem geliştirdi. Şirket, geçen yıl Blackbird Ventures'tan 31 milyon dolar yatırım almıştı. Blackbird Ventures, aynı zamanda Canva'nın da yatırımcısı konumunda bulunuyor. Leonardo.ai'nin 120 çalışanı, artık Canva'nın inovasyon gücüne katkıda bulunacak.

Son Haberler