Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere ek zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere ek zam müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere ek zam müjdesi

Milyonlarca memur ve emekli, bekledikleri ek zam müjdesi için heyecanla kulis haberlerini takip ediyor. Son dakika haberi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emeklilere ek zam müjdesi vereceği yönünde. İddialara göre, Erdoğan'ın ek zam ve enflasyon farkı dahil meslek meslek emekli zammı ve memur zammı oranları ile yeni maaş tablosunu açıklayacağı bekleniyor.

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkarıldıktan sonra memur ve emekliler, ek zam gelişmelerini yakından takip etmeye başladı. Memur-Sen Genel Kurulu'nda Erdoğan tarafından 1 Mayıs tarihinde müjdelenmesi beklenen ek zam formülü, memur ve emeklilerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Maaş tablosuna göre, en düşük memur ve memur emeklisi maaşı 11 bin 848 TL'ye kadar yükselecek. Aynı şekilde, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı da Ocak 2023'ten itibaren yüzde 12,52 ila yüzde 21,43 arasında artacak.

Buna göre, SSK (2000 öncesi) emeklilerinin en düşük maaşı 6 bin 93 TL'den başlayacak ve yüzde 30 ek zamlı olarak 7 bin 921 TL'ye kadar çıkacak. SSK (2000 sonrası) emeklilerinin en düşük maaşı 3 bin 778 TL'den başlayacak ve yüzde 30 ek zamlı olarak 4 bin 911 TL'ye kadar yükselecek. Bağ-Kur (Esnaf) emeklilerinin en düşük maaşı 5 bin 456 TL'den başlayacak ve yüzde 30 ek zamlı olarak 7 bin 93 TL'ye kadar çıkacak. Bağ-Kur (Tarım) emeklilerinin en düşük maaşı ise 4 bin 336 TL'den başlayacak ve yüzde 30 ek zamlı olarak 5 bin 637 TL'ye kadar yükselecek.

7 bin 500 TL'nin altında alan emekli maaşları da belirtilen rakamlara tamamlanmış olacak.

Memur ve emeklilerin ek zam ve enflasyon farkı dahil meslek meslek emekli zammı ve memur zammı oranları ile yeni maaş tablosunu heyecanla beklediği bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği ek zam müjdesi maaşların erimesine engel olacak gibi görünüyor.

Son Haberler