Donald Trump'tan Bitcoin konferansında çarpıcı açıklamalar

Donald Trump'tan Bitcoin konferansında çarpıcı açıklamalar
Donald Trump Nashville’de yılın en büyük bitcoin konferansına katıldı. Trump, ABD'nin "Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını açıkladı.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Cumartesi günü düzenlenen bir Bitcoin konferansında önemli açıklamalarda bulundu.

Çin'in egemen olmasına izin veremeyiz

Trump, ABD'nin kripto ve Bitcoin teknolojisine hakim olması gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde Çin'in bu alanda lider olacağını belirtti. Trump, "Kripto ve Bitcoin teknolojisini benimsemezsek, Çin benimseyecek, diğer ülkeler benimseyecek. Onlar egemen olacak ve Çin'in egemen olmasına izin veremeyiz. Zaten çok fazla ilerleme kaydediyorlar" dedi.

Göreve gelirsem ilk gün Gary Gensler'i kovacağım

Trump, konuşmasında yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimiyle ilgilendiğini belirterek Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeleri nedeniyle eleştirdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin'i yok ettiğini savunan Trump, "Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler'i kovacağım ve yeni bir SEC başkanı atayacağım" diye konuştu.

Kripto para başkanlık danışma konseyi

Trump, başkan seçilirse "kripto para başkanlık danışma konseyi" kuracağını ve ABD hükümetinin halihazırda elinde bulundurduğu kripto paraları kullanarak ulusal bir Bitcoin "stok"u oluşturacağını söyledi. "Hükümetimiz çok uzun süredir her Bitcoin kullanıcısının ezbere bildiği temel kuralı ihlal ediyor: Asla Bitcoin'inizi satmayın" diyen Trump, "Seçilirsem, yönetimimin Amerika Birleşik Devletleri'nin politikası, ABD hükümetinin şu anda elinde bulundurduğu veya gelecekte edineceği tüm Bitcoin'in %100'ünü elinde tutmak olacak" dedi. Trump, bunun stratejik ulusal Bitcoin stokunun çekirdeğini oluşturacağını ifade etti.

İnovasyon ve Bitcoin yanlısı bir başkanlık sözü

Trump, Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşların hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı bir başkan olacağını belirtti. Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "kripto karşıtı haçlı seferini" ortadan kaldırma sözü veren Trump, "Kurallar sektörünüzden nefret edenler tarafından değil, sektörünüzü sevenler tarafından yazılacak" dedi.

Son Haberler