Erken emeklilikte yeni rota çizildi! 46-47-48-49 yaşındakiler dikkat: Bu mesleği yapıyorsanız yaşadınız!

Erken emeklilikte yeni rota çizildi! 46-47-48-49 yaşındakiler dikkat: Bu mesleği yapıyorsanız yaşadınız!
Emekliliği erkene çekmek mümkün mü? Bazı meslekler emeklilikte diğer mesleklere göre daha şanslı işte detaylar...

SGK’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ! İŞTE ERKEN EMEKLİLİĞİN SIRRI…

SGK tarafından duyurusu yapılan açıklamalara göre bazı meslekteki kişilere erken emeklilik yolu açıldı. Yıpranma payından yararlanıp erken emekliliği hak etmek isteyenler için detayları SGK paylaştı. İşte erken emekli olabilecek o meslekler haberimizde….emeklilik

 

Bazı mesleklerde iş koşullarının fazla olmasından dolayı yıpranma payı devlet tarafından getirildi. Ancak bir çok kişi bu mesleklerin hangileri olduğunu bilmiyor olabilir. O yüzden sizler için detaylı bir araştırma yaparak sizler için bu haberimizde yıpranma payı ile ilgili olarak detayları paylaşacağız.

SGK'nın açıklamasına göre bazı mesleklerde 46 ile 50 yaş arasında emekli olabilmek mümkün. İş hayatının stresinden yorulan ne yıpranma payından yararlanılan mesleklerden birini yapıyorsanız sizde erken emeklilik hakkından faydalanabileceksiniz. Bunun için de bazı şartların sağlanması gerekiyor. Yıpranma hakkından yararlanacak gruplar, kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar, polisler, milletvekilleri olanlar bu meslek grupları arasında yer alıyor. Ayrıca sağlık çalışanları ve cezaevi görevlileri de bu kategori arasında yer alıyor.

SGK kayıtlarına göre 45 işkolunda çalışan kişileri kapsayan erken emeklilik hakkı bulunuyor. Bu mesleklerden bazıları çimento işi yapanlar, cam ve madencilik alanında faaliyet gösterenler. Bu meslektekilerin erken emeklilik için yıl içinde bazılarına 60 gün bazılarına ise 90 gün bazı mesleklere ise 180 gün yıpranma payı ekleniyor.

İŞTE O MESLEKLER….

Madencilik ve yeraltı işleri, TBMM yasama organı üyeleri, çimento fabrikaları, cam fabrika ve atölyeleri, kok fabrikaları, termik santraller, itfaiye ve yangın söndürme işleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, radyoaktif işler, cıva üretimi işleri, demir ve çelik fabrikaları, asit üretimi yapan fabrikalar, Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanlar, kurşun ve arsenik işleri, su altında çalışmayı gerektiren işler, alüminyum fabrikaları, döküm fabrikaları, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet-Polis-MİT çalışanları, ceza infaz kurumlarında çalışanlar, basın ve gazetecilik işleri, TRT haber hizmeti çalışanları, ihtiyat pilotları, diş tabibi, eczacı, tabip, hemşire, ebe, hastabakıcı hemşireler, toplum sağlığı teknisyeni" gibi meslekler bu grupta yer alıyor. Bu mesleği yapan meslek sahipleri yer yıl için en az 60 en fazla 180 gün ek güne sahip oluyorlar. Bu mesleklerde riskli bir iş hayatı ve süresi gibi etmenlerden dolayı bu yıpranma payı verilmektedir. Bunun dışındaki mesleklerde emeklilik hakkı kazanmak için normal sigortalılık süresini doldurmak gerekmektedir.

Son Haberler