İnternetten alışveriş yapanlara kötü haber! Para iadesi dönemi tarihe karışıyor

İnternetten alışveriş yapanlara kötü haber! Para iadesi dönemi tarihe karışıyor
Günümüzde artık online alışveriş çok popüler oldu, giyimden yeme içemeye her şey online olarak isteniyor. Ancak online alışveriş sevenlerin çok üzüleceği bir haber geldi. İşte detaylar…

Artık evden çıkmadan bir tıkla alışveriş yapmak mümkün ve bu durum gittikçe yaygınlaşıyor. İstediğimiz her şeyin cep telefonumuzla bir tık yaparak evlerimize ve işyerlerimize gelmesi hepimizi çok memnun ediyor. Alışveriş severlerin duyunca şok olacağı kötü bir haberimiz var. Detaylar haberimizde…

banka

PARA İADESİ YAPILAMAYACAK! PERAKENDE DEVLERİ HAREKETE GEÇTİ, BİR DÖNEM BİTİYOR

Online alışverişlerde yaygın olan kargo ile iade süresi sona ermiştir. Artan maliyetler, çevrimiçi alışveriş yaparken ürünlerin mağazalara iade edilmesini ifade eden "BORIS" sistemine geçişi hızlandırdı. Sonuç olarak, perakende devleri mağaza dışı iadeler için ücret almaya başladı. Sektör temsilcileri, bu trendin yakından takip edileceğini ve sistemin yakın gelecekte Türkiye'de hızla gelişeceğini öngördü.

Perakende sektöründe BORIS (çevrimiçi satın al, mağazada iade) yükselişte. Sistem, dünya çapında artan maliyetler ve yalnızca ABD'de geçen yıl yaklaşık %48 büyüyen iade nakliye maliyetlerinin marjlar üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle markalar için daha büyük bir varlık haline geldi.

Müşterilerin çevrimiçi alışverişlerini paketleme ve nakliye zahmeti olmadan iade etmelerine olanak tanıyan bir sistemde markalar için en büyük fayda, gelir elde etmek, mağaza içi ziyaretçi trafiğini artırmak ve müşterileri elde tutmaktır.

TÜRKİYE’DE SÜREÇ BENZER ŞEKİLDE

Hürriyet`ten Gamze Şener`in haberine göre; Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, Türkiye'deki sistemin dünyayla paralel bir şekilde geliştiğini belirterek, “Perakende sektöründe dünya ortalamasının üzerinde teknoloji kullanımı söz konusu ve pandemi de bunu çok tetikledi. dedi.

Dijitalleşmenin hızlanması Batı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri kadar iyi değil ama ona yaklaşıyor. Tüketiciler artık entegre bir alışveriş deneyimi istiyor.

İnternetten alışveriş yapıp mağazadan iade etmek veya mağazadan teslim almak istiyorum. Mağazadan alışveriş yapmayı, internetten sipariş vermeyi seviyor ve evine ya da işyerine teslimat istiyor. Dedi

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise “Mağazalarımızın olduğu yerler Internet altyapısının çok geliştiği ülkelerde değil; bu anlamda çok yaygın değil.

Pandemi sonrası alışveriş hızlandı, ancak mağaza trafiği de hızlandı. Çevrimiçi büyüme yavaşladı. Türkiye'deki tüketiciler sistemi ABD'deki kadar olmasa da beğeniyor" dedi.

DEZAVANTAJLARI NELER

Online satın alma ve iade sisteminin olumlu yönlerinin yanı sıra bazı sakıncaları da bulunmaktadır. Uzmanlar, BORIS'in bir markanın sahip olduğu mağaza sayısıyla orantılı olarak avantaj sağlayabileceğini ancak personel iş yükünü de artırabileceğini söylüyor.

Artık birçok marka, rekabet gücünü korumak için iade nakliye masraflarını karşılamayı teklif ediyor, ancak bu sistem hala markaların karlılığına zarar veriyor. Tüketiciler mağazalardan satın aldıkları ürünleri iade ettiğinde işletmeler zamandan ve paradan tasarruf eder.

YENİ TREND EKSTRA ÜCRET

Daralan perakende marjları son zamanlarda markaları iade süreçlerini değiştirmeye zorladı. H&M, Zara ve Abercrombie & Fitch gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu markalar, iade oranlarını ve maliyetlerini kontrol etmeye çalışıyor. Çevrimiçi satın alımlar için iade nakliye ücretini almaya başladık.

Bu eğilimin gelecekte kademeli olarak yayılacağı söyleniyor. Ulusal Perakende Federasyonu'na göre, ortalama bir perakendeci, her 1 milyar dolarlık satış için 166 milyon dolarlık ürün iadesi alıyor. Ancak Türkiye'de markalar hala bu uygulamadan çok uzakta.

Son Haberler