Facebook Hesaplarınız Tehlikede! Android Virüsü Facebook Hesaplarını Ele Geçiriyor!
Android'de ortaya çıkan bir virüs, pek çok uygulama aracılığıyla kullanıcılara ulaştı. Açıklanan rakamlarda şu ana kadar 10.000'den fazla kullanıcının bilgileri riske girdi. Üstelik bu hesaplarla beraber telefonunuz üzerinden yapacakları şey oldukça kötü. Pek çok alanda telefonunuzu kullanabilirler. Facebook hesap bilgileriniz de virüsü yayan kişilerin eline geçiyor. Peki hangi uygulamalar riskli sınıfta yer almakta? Google PlayStore üzerinden indirdiğiniz uygulamalara dikkat etmelisiniz. Özellikle de bedava verileceği söylenen ve kupon olarak satılan pek çok uygulamanın virüs içermesi muhtemel gözüküyor. Son zamanlarda artan para ve veri hırsızlığına karşın kullanıcıların bilinçli olması gerekmekte. Google, ne kadar önlem alırsa alsın bir noktada kullanıcıların da dikkat etmesi gerekiyor.
Android'in Virüslü Uygulamaları!
Android'de olan virüslü uygulamalar dikkat çekmekte. Genellikle Netflix, Adwords gibi uygulamalar için bedava kod vereceğini söyleyen uygulamalara dikkat etmelisiniz. Sizden Facebook hesabınıza giriş yapmanızı isterse iki defa düşünün. Çünkü bunun geri dönüşü oldukça zor oluyor. Üstelik uygulama yalnızca Facebook hesabınızla değil bizzat telefonunuzla da ilgileniyor. Telefonunuzun sağlığını ve güvenliğini riske etmemek için bedava kod verileceği söylenen uygulamalarla aranıza mesafe koymalısınız.
Bedava Netflix Kuponu Yalanı!
Netflix, dünya çapında milyonlarca kişinin izlediği bir platform olduğu için, dolandırıcıların en sık kullandığı yalanlardan biri haline geldi. Bedava Netflix kuponu verileceği konusunda açılan pek çok hesap, kişileri dolandırma amacı güdüyor. Üstelik verdikleri kodlar da çalışmıyor. Hal böyle olunca sizin yapmanız gereken şey bu uygulamaları indirmemek ve çevrenizi de konuyla ilgili uyarmak. Böylelikle acemi PlayStore ve Android kullanıcılarının daha dikkatli olmasını sağlayabilirsiniz.
Siyasi Amaçlar İçin Kullanılabilir
Telefonunuza bulaşabilecek Zimperium zLabs virüsü, siyasi propagandalardan çeşitli botnet saldırılarına kadar pek çok amaçla kullanılabilmekte. Bunun yol açacağı sorunları da bilerek bedava kupon vereceğini vaat eden uygulamalardan uzak durmalısınız. Google, en kısa sürede bu tarz uygulamaları devre dışı bıraksa da bazen o vakte kadar kullanıcılar merakına yenik düşebiliyor. Ortalama 5 ay içerisinde 10.000'i aşkın kullanıcıda bu zararlı virüs tespit edildi. Üstelik yüzü aşkın farklı ülkeden kullanıcıyı barındıran geniş bir veritabanına sahipler. Yani uygulamayı kullananlar farklı ülkelerden kullanıcılar. Bu yüzden genel olarak dünya tarafından bilinen ve belirli bir ülkede hizmet vermeyen, global olan uygulamaların ismi kullanılıyor. Onlar adına uygulamalar oluşturularak bedava kupon verileceği söyleniyor. Ancak bilinçli pek çok isim bu tarz dolandırma hamlelerine yakalanmıyor. Yine de binlerce kişinin birkaç ay içerisinde mağdur olduğu görüldü. Google, konuyla ilgili daha fazla önlem almak için çalışmalara başlayabilir.