3D yazıcı beyin travmalarını iyileştirecek teknik geliştiriliyor

3D yazıcı beyin travmalarını iyileştirecek teknik geliştiriliyor
Yapılan araştırmalar üzerine 3D yazıcıdan bastıkları kök hücre ile serebral korteksin mimarisini taklit ederek geliştirilir.

Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar insan beyninin dış katmanı olan serebral korteksin mimarisini taklit edilerek 3D baskılı kök hücreler geliştirilir. Kök hücrelerin nasıl çalıştırılacağı ve tüm detaylar haberimizde.

Beyin yaralanmaları tipik olarak serebral kortekste ciddi hasara neden olarak hareket, biliş ve iletişim durumlarındaki olumsuzluklara neden olabilir. Günümüzde, hastaların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ciddi vakalar için etkili bir tedavisi söz konusu değildir. Hücrelerin toparlanmasında üretim oldukça kolay olurken bağışıklık tepkisi riskini azaltarak insan kaynaklı pluripotent kök hücreleri kullanılır.

3D kök hücre

Dr. Linna Zhou tarafından yapılan çalışmalar, canlı 3 boyutlu dokuları istenen mimarilerle tasarlanarak bir araç durumuna gelir ve beyin hasarlarında kişileştirmeye neden olur. İmplantasyon tedavilerinin yaratılmasında kolaylık sağlanırken ilerlemenin artış göstererek süreç belirtildi. Çok katmanlı serebral korteks dokuları oluşturulması amaçlanıyor. 

Son Haberler