5G'li telefonlar enerji sömürüyor: Satın alırken iki kere düşünün

5G'li telefonlar enerji sömürüyor: Satın alırken iki kere düşünün
5G telefon alıyorsanız bu haberden sonra iki kez düşüneceksiniz! Telefon bataryasını yiyor! Tüm detaylar haberimizde.

Akıllı telefon almak isteyen insanlar internet üzerinden 4G ve 5G arasındaki farkları merakla araştırıyor. 5G telefon alacaksanız uzak durun: Bataryanızın ömrü kısalıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

5G TELEFON BATARYAYI YİYOR

Son dönemlerde popüler hale gelen 5G teknolojisi birçok insan tarafından tercih edilse de bilinmeyen birçok yönü var. 5G telefonlar çok daha fazla enerji tüketiyor! Oakla tarafından yapılan araştırmaya göre 4G ve 5G test edilip kıyaslandı ve 5G telefonların batarya düşmanı olduğu sonucu oraya çıktı. 5G sinyallerinin dalga boyları daha kısa olduğu için bataryanın daha fazla güç harcamasına sebep oluyor. 

5g teknolojisinden uzak durmanızda fayda var

5G aynı zamanda hala gelişmekte olan bir teknoloji olduğu için 4G ağı kadar verimli kullanım sunamıyor. Bu sebeple 5G ağı akıllı telefonların daha hızlı şarj tüketmesine ve daha hızlı ısınmaya sebep oluyor. 5G ağın pil tüketme durumu telefona ve sinyal gücüne göre de değişkenlik gösterebiliyor. Ancak yine de yapılan araştırmalara göre neredeyse bütün akıllı telefonlarda 5G daha fazla pil tüketimi yapıyor. Aynı zamanda bağlantılar arasında işlemci farkı da bulunuyor. Qualcomm tarafından ortaya çıkan işlemciler en verimli cihazlar olarak biliniyor. Samsung tarafından geliştirilen işlemciler ise araştırmalara göre kötü sonuçlarla karşı karşıya kaldı. 

Son Haberler