ABD istedi, Türkiye aldı: Alman savunma şirketi Türkiye'nin oldu

ABD istedi, Türkiye aldı: Alman savunma şirketi Türkiye'nin oldu
Türkiye'den önemli bir hamle geldi! Alman savunma şirketi satın alındı! Tüm detaylar haberimizde.

Türkiye ABD'nin istediği savunma şirketini satın aldı! Almanya savunma şirketi Türkiye'nin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SAVUNMA ŞİRKETİ TÜRKİYE'NİN OLDU

ABD'nin talip olduğu ve teknik seramik ham madde üretimi yapan Alman IKH firmasının çoğunluk hissesi Nurol Teknoloji tarafından alındı. Türkiye'nin önde gelen zırh tedarikçisi olan Nurol Teknoloji önemli bir hamle yapmış oldu. IKH yenilikçi seramik tozlar geliştirerek aynı zamanda otomobil endüstrisi, makine mühendisliği, havacılık, çelik işleme, döküm, kağıt ve tekstil endüstrisi, cam endüstrisi, çevre ve enerji mühendisliği ve sağlık sektörü alanlarında faaliyetlerine devam diyor. Nurol Teknoloji Genel Müdürü Selim Baybaş yapılan açıklamada seramik ve kompozit üretimiyle iki ana alanda sürdürdüklerini, bahsi geçen alanlarda dikey genişleme ve yeni kabiliyetler kazanma üstüne stratejik plan yaptıklarını, dünyanın en büyük en iyi ve en ileri balistik ürün ve balistik seramik üreticisi olmak istediğini belirtti. 

almanya'nın önemli şirketi satın alındı

Bu amaçla Almanya'da 30 seneden itibaren seramik ve toz metalürjisi alanında boy göstererek IKH satın alındı. Genel Müdür konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Öncelikle ürettiğimiz ürünleri çok daha iyi üretmeyi sağlamakla beraber hiç üretmediğimi, bilmediğimiz alanlarda bilmediğimiz tozları kullanarak yeni ürünler üretmemize fayda sağlayacak. Amerika'da yeni kurulan bir şirketimiz bulunuyor. Amerikan pazarına girmek üzereyiz. Önemli oyuncularla önemli ilişkiler kuruyoruz. Amerikan pazarı bizim alanımızda dünyanın çok önemli ve büyük pazarı. Avrupa'da geçenlerde imzalanan önemli bir proje bulunuyor. Bütün bunlar önemli bir kapasite ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu noktada alınan şirketin bize toz üretimi, büyüme noktasında çok büyük katkısı olacak. İhracat tarafında bize çok büyük yeni kapılar açacağını düşünüyoruz.' Nurol Teknoloji Nurol Grubu ve grup şirketlerinin NATO ülkeleriyle olan faaliyetleri ve geçmişleri bu satımı kolaylaştıran etkenler arasında yer alıyor. 

Son Haberler