Açılmamış iPhone 15'ler için güncelleme yolda

Açılmamış iPhone 15'ler için güncelleme yolda
Apple, iPhone 15 modellerini kutuyu açmadan güncelliyor. Apple bu çözümü son yaşanan sorunların ardından geliştirdi.

Apple, en son iPhone 15 modelinin sınma sorunu vb. şeklinde ortaya çıkan sorunları yazılım güncellemesiyle birlikte çözdü. Ancak kullanıcılar yeni satın aldıkları akıllı telefonlarında güncelleme olup olmadığını her zaman kontrol etmiyorlar. Apple, bunu göz önünde bulundurarak, iPhone 15'e sahip iPhone kullanıcılarına, kutuyu açmadan bir güncelleme sunuyor.

"Apple, iPhone 15 kullanıcılarına kullanıma hazır güncelleme"

Apple Store'da satılan tüm iPhone 15 Pro Max modelleri için kritik iOS 17.0.3'ü manuel olarak güncellemek son derece sıkıcıdır. Bunu göz önünde bulundurarak çalışanların cihazlarını bireysel olarak açması ve güncellemesi gerekir. Ancak iPhone, kullanıcılara akıllı telefonlarını üretimden sonra ilk kez açma deneyimini yaşatmak istiyor. Bu kapsamda Apple bu sorunu kutunun içine oturan bir çeşit ped ile çözmeye çalışıyor.

Açılmamış iPhone 15'ler için güncelleme yolda

Elbette akıllı telefon üreticileri genellikle fabrikada kutu telefonlara yazılım yükler. Ancak son sorunlar nedeniyle Apple mağazayı güncellemenin bir yolunu buldu. Kablosuz ped, kutunun üstünde bulunur ve iPhone 15, 15 Plus, Pro ve Pro Max modellerinde kutuyu açmadan günceller. Apple, telefonunuzun kilidini uzaktan açmak için bu kablosuz pedi kullanarak mağazasındaki tüm iPhone modellerini iOS'un en son sürümüne güncelleyecektir.

Bu, iPhone kullanıcılarının gelecekte tamamen güncellenmiş bir iPhone satın alacakları anlamına geliyor. iPhone kullanıcıları da paketin açılmamış olmasından memnun. Apple, söz konusu pedi bu yılın sonuna kadar Apple Store'lara göndermeyi umuyor.

Bunu akılda tutarak iPhone 15 kullanıcılarının kutuyu açmadan önce güncellenen teknolojinin uygulanması için biraz beklemesi gerekecek gibi görünüyor. Ancak Apple'ın bu teknolojiyi önümüzdeki yıldan itibaren geliştirmesi muhtemel. Bir diğer bilgi ise şirketin bu kablosuz olan güncelleme pedlerini diğer Apple ürünleriyle de kullanmayı planladığı.Bu, yıl sonundan önce bir iPhone 15 serisi almak istiyorsanız, onu manuel olarak güncellemeniz gerektiği anlamına geliyor. Bunu akılda tutarak, ilk kez iPhone satın alacak olanların Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme kısmından güncellemeleri kontrol etmeleri önemlidir.

Son Haberler