AirPods'lara büyük yenilik: Kolye gibi takılabilecek

AirPods'lara büyük yenilik: Kolye gibi takılabilecek
Telefonları elimizden düşürmediğimiz kadar kulaklıkları da aynı ölçüde kullanıyoruz. Toplantıda okulda işte trafikte daha birçok yerde kulağımıza taktığımız AirPods kulaklıklarda önemli bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Kulaklığın tarihçesine bakarsak kablolu modellerden kablosuz modellere gelene kadar çok fazla model vardır. Ama şu an en popüler olanı AirPods kulaklıklar, hemen herkesin kulağında bulunan Airpods’lara kullanıcıları sevindirecek bir özellik geliyor. Detaylar haberimizde…

banka

AİRPODS ŞARJ KUTULARI, KOLYE GİBİ TAKILABİLECEK FARKLI BİR FORMDA KARŞIMIZA ÇIKABİLİR

Yeni Apple patenti, AirPods şarj kutusunun bir kolye gibi takılabileceğine işaret ediyor. Peki bu patent gerçekleşirse bizim için neyi değiştirebilir?

Orijinal Apple AirPods Pro 2, AirPods (2019) veya AirPods Pro kulaklıkların çeşitli avantajları vardır, takması ve taşıması inanılmaz derecede pratik olduğu için birçok kişinin kulaklık modelinde ilk tercihi oluyor.

En büyük Dezavantajı ise çok kolay şekilde kaybolmasıdır. Ayrıca şarj olurken kutuda oldukları için aramaları cevaplayamazsınız. Ancak Apple'ın yakın gelecekte bu sorunları çözmeyi amaçlayan bir "kablosuz kulaklık aksesuarı" için aldığı patente göre bu durum yakında değişebilir.

Cupertinolu teknoloji devinin ise bu kaybolmalar ve diğer sorunlara karşı bir çözümü var. Yeni tasarım kulaklıkta temel olarak her iki ucundaki tokanın yanında yuvalanmış kulaklıklarla beraber boynunuza takılan, küçük, parlak çubuk tarzı bir kolye gibi olacağı gözüküyor.

banka

Patente göre, “Bazı taşınabilir elektronik cihazlar cepte veya çantada taşınabilse de bazı faaliyetler cepte veya cüzdanda elektronik cihazların saklanmasına izin vermiyor. Örneğin, bazı taşınabilir elektronik cihazlar, taşınabilir elektronik cihazın kullanıcısı koşarken veya egzersiz yaparken müzik dinlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bunların hepsi gerçekçi açıklamalar olsa da patentin belki de en önemli kısmı şöyle:

"Bu nedenle, elektronik ekipmanı güvenilir bir şekilde tutarlı bir biçimde tutmak ve istenen diğer işlevleri sağlamak için elektronik cihaz aksesuarlarındaki iyileştirmeler ve ilerlemeler arzu edilir."

Patentin içinde kolye önerisinin yanı sıra, bisikletiniz için bir D-kilidi gibi görünen tasarımların yanı sıra bir kayışa, cüzdana veya bir sırt çantasının bir parçasına anahtara takmak için kullanabileceğiniz daha küçük bir karabina için fikirler de içeriyor. Yüzükler, hatta belki bileğinize asın. Tüm bunlar, AirPod'larınızı şarjlı ve yanınızda güvende tutmanın basit ve yeni yolları olabilir.

Apple'ın patenti, yeni şeklin sunabileceği diğer potansiyel özellikleri de özetliyor; bunlar arasında, şarj seviyesini gösteren bir ışıkla giysilerin üzerine giyilen bir şarj kutusu çizimi, kişisel hoparlör olarak kullanım ve müzik veya çağrı yönetimi için yeni tasarımın kullanıcılara sunacağı tüm özellikleride anlatıyor.

Apple patentinde, “Aksesuar, gösterildiği gibi yönlü ses üreterek veya yükselterek, kullanıcının sesi duymasına izin verebilirken diğer insanlar, hatta doğrudan kullanıcının yanında duranlar bile sesi duyamayabilir. Bu şekilde, bir kullanıcı, örneğin, kulaklık aksesuardayken kulaklıkla yürütülen bir telefon görüşmesine devam edebilir ve yine de istenen gizlilik seviyesini koruyabilir” diyor.

Böyle bir aksesuarın Apple için ayrı bir avantaj olacağı rahatlıkla söylenebilir. Ancak her zaman olduğu gibi patentlerde olduğu gibi bunun karşımıza mutlaka bir ürün çıkacağı anlamına gelmediğini unutmamak gerekiyor. Apple, 2019'dan bu yana yılda 4.000'den fazla patent aldı ve bu patentlerin çoğu hala teknoloji ürünlerine eklenmiş durumda değil..

Son Haberler