AirTag 2 ertelenmiş olabilir! İşte sebebi

AirTag 2 ertelenmiş olabilir! İşte sebebi
AirTag'ler çıktığı gibi büyük ilgi görürken, Apple'dan AirTag2 hamlesi 2023 yılında gelecekti. Ancak şirket ürünü 2024'e erteledi. Fakat son söylentilere göre AirTag 2, 2025 yılında gelebilir.

Görünüşe göre insanlar AirTag 2'yi ellerine almak için daha da uzun süre beklemek zorunda kalacak. Son söylentiler Apple'ın takip cihazının piyasaya sürülmesini 2025 yılına kadar ertelediğini iddia ediyor.

AirTag 2, 2025'e ertelenmiş olabilir

Techradar'ın haberine göre, Bu bilgi, Apple analisti ve sektörün önemli isimlerinden Ming-Chi Kuo'nun X (eskiden Twitter olarak bilinen platform) üzerinden yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. AirTag 2'nin 2023'ün sonunda piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak daha sonra bu 2024'ün sonlarına ertelenirken, şimdi 2025 yılından bahsediliyor.

Tüm bunların doğru olduğunu varsayarsak, orijinal AirTag'ler ile ikinci nesil arasında dört yıl fark olacak. Apple'ın lansmanı neden geciktirdiği bilinmiyor. Kuo'nun X hakkında söylediği diğer tek haber, teknoloji devinin takip cihazının seri üretimini 2025 yılı için planlamış olması.

Ertelemenin sebebi Vision Pro

Birkaç ay önce Kuo, Apple'ın AirTag 2'yi "çekirdek olarak Vision Pro" ile bir "uzamsal bilgi işlem... ekosistemine" entegre etmek istediğini iddia etmişti. Konsepte aşina değilseniz, uzamsal bilişim, sanal ve fiziksel dünyaları kesintisiz, sürükleyici bir deneyimde birleştirerek artırılmış gerçekliğin daha gelişmiş bir versiyonu olarak düşünülebilir. Vision Pro kulaklık, insanlara bu dijital ortamla etkileşim kurmanın bir yolunu sunuyor. AirTag 2'nin de bir şekilde bu alanın bir parçası olması bekleniyor. MacRumors, raporunda, takip cihazının ultra geniş bant çipi aracılığıyla kulaklığa "konumsal bilgi" göndereceğini öne sürüyor.

Bunun uzamsal bilişim için ne anlama geldiğini kimse tahmin edemez. Cihazın Vision Pro'nun sanal bir alan oluşturmasına yardımcı olacak bir işaretçi görevi görmesi mümkün. Ya da belki de geliştirilmiş ultra geniş bant çipi sayesinde daha hassas bir izleme sunabilir. Vision Pro'nun 2024 yılında piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtmekte fayda var. Çıktığında, AirTag 2'nin kısa bir süre sonra ortaya çıktığını görebiliriz.

AirTag 2 piyasaya sürüldüğünde, Apple'ın A oyununu ortaya koyması gerekecek çünkü rakiplerinin sert rekabetiyle karşı karşıya. Birkaç hafta önce Samsung, 700 güne kadar devasa bir pil ömrünün yanı sıra 'nesnelere takmanıza yardımcı olacak kompakt, halka şeklinde bir tasarıma' sahip Galaxy SmartTag2'yi piyasaya sürdü.

Derleyen: Gamze Nur Ergil

Son Haberler