Akıllı telefonlarda büyük düşüş: Markalar çıkmaza girdi

Akıllı telefonlarda büyük düşüş: Markalar çıkmaza girdi
Analist firması Counterpoint Research'e göre, ABD akıllı telefon sevkiyatları 2023'ün ikinci çeyreğinde düşmeye devam edecek.

Her şey gibi dünyadaki enflasyon da yüksek teknoloji ürünü cihazların satışlarına zarar veriyor. Akıllı telefonlar kesinlikle bir numara. Son raporlar, akıllı telefon satışlarındaki düşüşü de doğrulamakta.

"Akıllı Telefonlardaki Satışlar Üst Üste Üçüncü Çeyrekte Düştü"

Akıllı telefonlarda büyük düşüş Markalar çıkmaza girdi

Analitik firması Counterpoint Research'e göre, ABD akıllı telefon sevkiyatları 2023'ün ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %24 düştü. En son rapor, ABD cep telefonu sevkiyatlarının ise üst üste üçüncü çeyrek diliminde düştüğünü ortaya koyuyor.

Uzmanlar, tüketicilerin, enflasyondaki son düşüşe rağmen pazardaki belirsizliği gerekçe göstererek akıllı telefonlarını yenileme konusunda isteksiz olduklarını söylüyor. Çoğu uzman, sevkiyatların önümüzdeki çeyrekte düşmeye devam etmesini bekliyor.

Talepteki düşüş tartışmasız en çok Android şirketlerini vurdu. Geçen yılın aynı dönemine göre TCL Alcatel sevkiyatları %37 azaldı. Bu arada, Samsung'un sevkiyatları %37, Motorola'nın sevkiyatları ise %17 düştü.

Akıllı telefonlarda büyük düşüş Markalar çıkmaza girdi

Kötü hava koşullarından en az etkilenen Apple gibi görünüyor. Apple'ın gönderileri geçen yılın aynı dönem verilerine oranla yaknızca %6 düştü. Öte yandan, Google'ın ABD'de sadece %2'lik bir pazar payına sahip olduğu düşünülürse, Google'ın %48'lik yükselişi biraz yanıltıcı görünmekte.

Akıllı telefon sevkiyatlarından en az etkilendiği görülen Apple, pazar payını %55'e çıkardı. Şirket, 2022'nin 2. çeyreğinde %45 pazar payına sahipti. Samsung'un pazar payı %28'den %23'e düştü.

Son çip krizi ile birlikte diğer sorunların akıllı telefon endüstrisinde olumsuz bir durum olmaya devam ediyor. Uzmanlar bu düşüş trendinin 2024 yılında sona ereceğini tahmin ediyor.

Son Haberler