Akıllı telefonlarda yeni dönem! Avrupa Birliği bu kuralları uygulayacak

Akıllı telefonlarda yeni dönem! Avrupa Birliği bu kuralları uygulayacak
Avrupa Birliği (AB), akıllı telefonlar ve tabletler için yeni kurallar belirleyerek, bu cihazların pil ömrünü uzatmayı, dayanıklılığını artırmayı ve tamirini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu adım, akıllı telefonların daha sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla atılan dikkat çekici bir girişim olarak değerlendiriliyor. AB Komisyonu, yeni kuralların AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylandığını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Avrupa Birliği (AB), akıllı telefonların dayanıklılığını ve pil ömrünü artırmak için çeşitli önlemler içeren yeni kurallarını AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylandığını duyurdu.

YENİ KURALLAR ONAYLANDI: BATARYA VE DAYANIKLILIĞI İYİLEŞTİRİLECEK

akıllı telefon

AB'de yeni kurallara göre, akıllı telefonlar ve tabletler belirli kriterlere uygun olmak zorunda kalacak. Bunlar arasında düşmelere ve çizilmelere karşı dayanıklılık, toza ve suya karşı koruma, uzun pil ömrü gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, üreticiler tamircilere kritik yedek parçaları temin etmek zorunda olacak ve ürünlerin yedek parçaları 7 yıl boyunca temin edilecek. Yazılım güncellemeleri ise en az 5 yıl boyunca sağlanacak. Tüketicilere daha fazla bilgi sunmak amacıyla enerji verimliliği, pil ömrü, onarılabilirlik gibi bilgiler anlaşılır bir şekilde sunulacak ve ürünlere puanlama sistemi getirilecek. Bu kuralların 2 ay içinde yürürlüğe girmesi ve üreticilere 21 aylık bir geçiş süresi tanınması planlanıyor.

Son Haberler