Akıllı telefonların hızına hız katacak: SSD hızının bile önüne geçiyor

Akıllı telefonların hızına hız katacak: SSD hızının bile önüne geçiyor
Bellek sorunu çeken kullanıcılar için SSD teknolojisi tanıtıldı! Tüm detaylar haberimizde.

Akıllı telefon kullanıcıları telefonlarında depolama sorunuyla sık sık karşı karşıya kalıyor. Peki SSD ile bu sorun nasıl çözülecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKILLI TELEFONLARA SSD TEKNOLOJİSİ

Micron tarafından yapılan son haberlere göre UFS 4.0 uyumlu bellek depolama cihazları tanıtıldı. Depolama cihazlarıyla birlikte akıllı telefonlar artık depolama sorunu yaşamayacak. Micron tarafından tasarlanan yeni SSD ile birlikte akıllı telefonarın depolama cihazlarına daha hızlı NAND dahil edilecek ve UFS ile en hızlı depolama cihazı sunulmuş olacak. UFS 4 cihazın bu seneden itibaren amiral gemisi akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanıma sunulması bekleniyor. Yeni depolama cihazı 256 GB, 512 GB, 1 TB şeklinde sunulacak. 

Micron Markası Yeni SSD Kartları Tanıtıldı

512 GB ve 1 TB cihazlar Micron'un daha alt düzey 1 TB 3 D TLC NAND cihazlar tarafından kullanılacak ve kullanıcılara en hızlı depolama tecrübesini sunacak. 256 GB modeli olan cihazlar bu hızlardan daha düşük hızda performansla karşı karşıya kalabilecek. Aynı zamanda yine Micron SSD UFS 4.0 modellerde yüzde 25 daha fazla yüksek enerji verimliliği sunulacak ve hem daha güçlü hem daha az enerji kullanan bir model ortaya çıkmış olacak. Aynı zamanda yeni cihazla birlikte akıllı telefon üreticileri cihazlarını daha ince şekilde tasarlayabilecek ve daha yüksek kapasiteli bir pil ömrü sunulabilecek. Micron markasının şu an akıllı telefon üreticileriyle UFS 4.0 depolama cihazlarını denediği biliniyor. Modüllerin senenin ikinci yarısından itibaren seri üretime geçilmesi de beklentiler arasında yer alıyor. 

Son Haberler