Alman otomobil devi Tesla'yı tercih etti: Mercedes'in şarj sorunu çözüldü

Alman otomobil devi Tesla'yı tercih etti: Mercedes'in şarj sorunu çözüldü
Mercedes-Benz, Tesla'nın şarj teknolojisine katılıyor! Kuzey Amerika'da kullanılacak olan yeni şarj standardıyla sürücüler, Tesla Supercharger ağına erişebilecek. Rekabet kızışıyor, otomobil devi Mercedes-Benz hamlesiyle elektrikli araç pazarında daha da güçleniyor. Detaylar haberimizde...

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Tesla'nın şarj teknolojisini benimseyen son Avrupalı şirket oldu. Şirket, 2025 yılından itibaren Kuzey Amerika'daki yeni elektrikli araçlarında Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) kullanacağını duyurdu. Bu hamleyle birlikte sürücüler, 2024 yılında çıkacak olan bir CCS-NACS adaptörü aracılığıyla Tesla Supercharger ağına erişebilecekler.

HIZLI, RAHAT VE GÜVENİLİR ŞARJ İMKANI

1

Mercedes-Benz'in açıklamasına göre, bu karar şirketin bu sonbaharda kendi yüksek hızlı şarj ağını kurma planlarını etkilemeyecek. Şirket, 2030 yılına kadar Kuzey Amerika'da 400'den fazla "Şarj Merkezi" ve toplamda 2.500 şarj cihazı kurmayı hedefliyor. İlk kurulumlar, CCS ve NACS bağlantılarını destekleyecek şekilde yapıldı ve Mercedes dışındaki elektrikli araçlar için de kullanılabilecek.

Yöneticiler, bu kararın sebebini açıkça belirtti. Mercedes'in CEO'su Ola Källenius, bu genişlemenin sürücülere "hızlı, rahat ve güvenilir" şarj imkanı sunarak genel elektrikli araç deneyimini iyileştireceğini belirtiyor. Tesla Supercharger desteği, şu anda 12.000'den fazla noktaya sahip olmasıyla daha geniş bir şarj noktası erişimi sağlıyor. Sürücüler, ABD genelinde seyahat edebileceklerini ve şarj sürelerini en aza indirebileceklerini bilerek, EQB veya EQS gibi Mercedes modellerini tercih etme olasılıklarının daha yüksek olduğunu düşünebilirler.

Bu geçişin şu an için küresel bir geçiş olmayacağı görünüyor ve Mercedes'in üst segmente odaklanması, daha uygun fiyatlı markalara kıyasla erişimini sınırlayabilir. Yine de, Mercedes'in NACS'ye geçişi, VW ve Kuzey Amerika'da CCS kullanan diğer rakipler üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu hamle, elektrikli araç pazarında rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor.

Son Haberler