Android 14 beta sürümü alacak telefonlar belli oldu

Android 14 beta sürümü alacak telefonlar belli oldu
Android 14'ü destekleyen telefonlar hangileri? İşte detaylar...

Google, uzun bir süredir Pixel modelleri için Android 14 beta sürümünü sunmaktadır ve diğer Android üreticileri de bu adımları takip ederek bazı modellerine Android 14 beta sürümünü vermeyi ihmal etmemektedir. Şu anda Beta 3 test aşamasında olan Android 14, birçok akıllı telefon kullanıcısı için heyecan verici bir güncelleme olmaktadır.

android 14

Nisan ayında Pixel cihazlarına açılan beta programı, sonunda birçok Android üreticisi tarafından benimsenmiştir. Mayıs ve Haziran aylarında başlayan Beta 1 süreciyle birlikte, bu üreticiler bazı üst seviye cihazlarına en yeni özellikleri sunmaktadır. Xiaomi, Oppo, Vivo ve Nothing gibi markalar da bu grupta yer almaktadır. Bu markalar, kendi modellerinde Android 14 beta sürümünü test etme fırsatı sunmaktadır.

Ancak, Samsung henüz yeni beta programını başlatmamıştır. Ancak sızıntılar, Samsung'un One UI 6 ile birlikte Android 14 desteğini sunacağını ve bunun ilk olarak Galaxy S23 serisinde kullanılabilir olacağını göstermektedir. Samsung kullanıcıları, biraz daha beklemek zorunda kalabilirler.

android 14

Önümüzdeki dönemlerde tanıtılacak Android 14 tabanlı MIUI 15 güncellemesiyle ilgili olarak Xiaomi, Redmi ve POCO modellerinin hangilerinin bu güncellemeyi alacağı da belli olmaya başlamıştır. Xiaomi 12T, Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi Pad 6 gibi modeller, Beta 1 aşamasında Android 14 beta sürümünü test etme şansına sahiptir. Ayrıca, OnePlus 11, Oppo Find N2 ve Find N2 Flip, Realme GT 2 Pro, Tecno Camon 20 serisi, Vivo X90 Pro ve iQOO 11 gibi diğer markalara ait bazı modeller de Android 14 beta sürümünü test edebilecektir.

Ancak, Android 14 beta programındaki özelliklerin hala test aşamasında olduğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle, Android 14'e geçtikten sonra performans düşüşü veya beklenmedik sorunlarla karşılaşma olasılığının bulunduğunu akılda tutmak önemlidir. Kullanıcılar, bu yeni güncellemeyi yüklemek için dikkatli olmalı ve olası sorunlarla başa çıkmak için gereken adımları atmaya hazır olmalıdır.

Son Haberler