Android telefonu hızlandırmanın kolay yolu: Anında fark ediliyor

Android telefonu hızlandırmanın kolay yolu: Anında fark ediliyor
Akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldikçe onları kullanma şeklimiz de giderek değişiyor. Bankacılıktan telekomünikasyona kadar çok farklı amaçlar için kullanılabilir. Bu nedenle akıllı telefonunuzun hızını artırmak günlük görevlerinizi kolaylaştıracaktır. Peki, Android açılış süresini nasıl hızlandırabilirim? İşte yanıtı..

Android akıllı telefonumun açılış süresini nasıl hızlandırabilirim?

Android cihazınızı periyodik olarak kapatıp açmak çok yararlı olabilir. Bu işlem aslında arka planda çalışır durumda olan uygulamaları kapatmanıza ve telefonunuzu hızlandırmak için önbellekleri temizlemenize olanak tanır. Ancak telefonunuzun başlatılması normalden daha uzun sürüyorsa önyükleme sürenizi optimize etmeniz gerekebilir.

"Android güncelleme kontrolü yapın!"

Android modelinin en büyük sorunlarından biri eski sürümlere destek verilmemesidir. Bu nedenle eğer telefonunuzda güncelleme varsa onu yüklemeniz tavsiye edilir.

1 Adım: Ayarlar uygulamasını açın.

2 Adım: Sistem > Sistem Güncelleme'ye dokunun.

3. Adım: Bir güncelleme mevcutsa ekranda görüntülenecektir. İndirip kurabilirsiniz.

Android telefonu hızlandırmanın kolay yolu

"Başlangıçta çalışan uygulamalara ilişkin verileri temizleyin"

Android cihazınızda farklı uygulamaları kullanmak, cihazınızı her başlattığınızda yavaşlatabilecek geçici dosyalar biriktirebilir. Bu nedenle RAM tüketen uygulamalarda önbelleği ve verileri düzenli olarak temizlemelisiniz. Başlangıç ​​uygulamalarını keşfetmek için Ayarlar > Uygulamalar'a gidin. Ardından Önbelleği Temizle veya Verileri Temizle'ye dokunun. Bu, disk alanını boşaltır ve önyükleme süresini hızlandırır. Ancak, kaydedilen verilerin silineceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın.

"Animasyonları devre dışı bırak"

Animasyonlar Android cihazınızda görsel bakımından aha ilgi çekici duruma getirebilir. Ancak bu, işlemciyi tüketir ve önyükleme süresini artırabilir. Animasyonları azaltmak ya da devre dışı bırakmak, aslında önyükleme süresini önemli ölçüde artırabilir.

1. Adım: Ayarlar > Geliştirici seçenekleri'ne gidin.

2. Adım: "Çizim" bölümüne giriş yapın.

3. Adım: Pencere ile geçiş animasyonları ayarlayın ya da tamamen kapatın.

Android telefonu hızlandırmanın kolay yolu

"İstenmeyen uygulamaları kaldırın"

Kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak başlangıç ​​sürenizi optimize edebilirsiniz. Bazı uygulamalar arka planda sürekli çalışarak başlatma işlemini yavaşlatır. Bunu yapmak için Ayarlar > Uygulamalar'a gidin, kaldırmak istediğiniz uygulamayı seçin ve Kaldır'a dokunun.

"Android Başlatıcı kullanıyorsanız tekrar düşünün"

Android cihazınızda kullandığınız başlatıcı uygulamaları başlatma süresini olumsuz etkileyebilir. Özellikle çok sayıda animasyon ve renkli simgeler içeren başlatıcı uygulamaları, telefonunuzda fazla RAM gerektirebilir. Kendi akıllı telefon arayüzünüzü kullanabilir veya Nova Launcher ya da Microsoft Launcher adındaki daha hafif uygulamaları kullanabilirsiniz.

Son Haberler