Android telefonunuzdan bu uygulamaları silin: Banka hesaplarınıza sızıyor

Android telefonunuzdan bu uygulamaları silin: Banka hesaplarınıza sızıyor
Eğer telefonunuzda bu uygulamaları kullanıyorsanız bankacılık verileriniz çalınmış olabilir! Hemen silin! Tüm detaylar haberimizde.

Android telefon kullanan vatandaşlar uygulamalar konusunda uyarıldı. Bu uygulamalar birçok özel veriyi çalabiliyor! İşte o uygulamaların listesi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BANKACILIK VERİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Bahsi geçen bankacılık verilerine sızabilen uygulamalar Anatsa isimli bir truva atıyla telefonlara sızıyor. Bu virüsler ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde 600 büyük finans uygulamasını hedef alarak müşterilerin banka verilerine erişebiliyor. Edinilen bilgilere göre Anatsa isimli virüs kişilerin kimlik bilgileri, kredi kartı bilgileri, bakiye bilgileri, ödeme bilgilerini çalmaya ve cihaz kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor. 

Bankacılık Verileriniz Çalınabilir

Mesela sizin adınıza başka bir hesaba para göndermeye çalışabilirler. Bu işlem kullanıcının cihazından yapıldığı için de kanıtlamak mümkün olmuyor. Ancak sizin durumu fark etmeniz gerekiyor. Anatsa isimli virüsü içeren programlar şu isimlerle piyasaya sürülüyor; PDF Reader Edit & View PDF, PDF Reader & Editor, PDF Reader & Editor, All Document Reade & Editor, All Document Reader and Viewer programları Play Store üzerinden indirilebiliyordu. Ancak bu uygulamalar tamamen kaldırıldı ve indiren cihazlardan da otomatik olarak silindi. Ancak bazı kullanıcılar telefonlarından bu uygulamaların kaldırılmadığını da dile getiriyor. 

Son Haberler