Apple bağlarını koparıyor: iPhone 17'den sonra veda edecek

Apple bağlarını koparıyor: iPhone 17'den sonra veda edecek
İphone 17 üretimi hakkında kararlar alınmaya başlarken Apple'den şaşırtan açıklama geldi. Şirketin Çin'e olan bağımlılığı gözden geçiriliyor.

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın standart iPhone 17'nin üretimi için Çin yerine Hindistan'a karşı hazırlıklar olabileceği hakkında tahminler yapılıyor. Yeni nesil İphone 17'nin 2025 yılında piyasaya çıkartılmasıyla 2024'ün ikinci yarısında üretim başlatılarak Apple yollarını ayrılacağına dair kararlar alındı.

Hindistan'da iPhone üretimi yapılırken bu üretimin artış göstermesi amaçlanıyor. Günümüzde küresel iPhone sevkiyatlarının %12 - 14'ü Hindistan'dan yapılıyor. Apple bu oranı 2024 yılına kadar %20 - 25'e çıkarmak istiyor. Hindistan'daki üretimin genişletilmesiyle beraber Luxshare'in iPhone sipariş tahsisindeki hızlı artış ve üretim hattı otomasyonundaki iyileştirmelerin de üretim ölçeğinin küçülmesinde nedenler olduğu belirtildi.

Apple İphone

Apple'ın Face ID TrueDepth sensöründe bulunması planlanırken İphone 17 Pro, İphone 14 pro ile tanıtımı gerçekleşen Dinamik Ada tasarımında iki sene kullanıldıktan sonra yeni tasarımlar gündeme gelecek. 

Son Haberler