Apple bekleneni sonunda yaptı: Vision Pro dönemine hazır olun

Apple bekleneni sonunda yaptı: Vision Pro dönemine hazır olun
Apple, yeni visionOS simulatörü ile birlikte tüm oyun ve uygulamalardaki geliştiricilerine kapılarını aralamış oldu. Bu kapsamda Vision Pro döneminin başlayacağı ortaya çıktı.

Haziran ayında Apple, uzun zamandır herkesin merakla beklediği sanal gerçeklik başlığının tanıtımını yaptı. Vision Pro olarak adlandırılan AR/VR başlığının önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime girmesi ve 2024'te daha ucuz bir modelin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu arada Apple, visionOS simulatörü ile tüm oyun ve uygulama geliştiricilerin kapısını aralamış oldu. Apple, visionOS simülatörü ile tüm oyun ve uygulamaların kapısını aralamıştır.

Vision Pro başlıkları, VisionOS adı verilen özel bir işletim sistemini çalıştırır. Arayüz ve tasarım açısından, olağan Apple simgelerini ve geçişlerini kullanır. Aslında baktığınız her yere bir iPad ekranı yansıtmak gibi düşünebilirsiniz.

Apple bekleneni sonunda yaptı Vision Pro dönemine hazır olun

Ancak uygulama simgeleri ve geçişlerin benzerlikleri olsa da daha önce görülmemiş bir işletim sistemi geliştirilmekte olduğu söylenebilir. Bu nedenle iOS-ıpados-macOS için geliştirilen bütün uygulamaların revize edilmesi gerekmektedir. Apple ayrıca visionOS simulator ile tüm oyun ve uygulamalara kapı aralamış, geliştiricilerin bu entegrasyonu gerçekleştirmesini kolaylaştırmıştır. Konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu temaları paylaştı:

Apple Vision Pro uyumluluğu nasıl değerlendirilir?

iPadOS ve iOS uygulamalarının Vision Pro'nun visionOS üzerinde beklendiği gibi çalışmasını sağlıyoruz. Uygulamanızı yeni yayınlanmış olan uyumluluk kontrol listesine göre kontrol edin. Ardından, uygulamanızı doğrudan Vision Pro'da çalışan değerlendirme için gönderin. Başvurunuz burada bulunan kılavuzla uyumluysa Vision Pro tarafından doğrudan değerlendirilmek üzere gönderebilirsiniz. Size değerlendirme sonuçlarını ve ilgili ekran görüntülerini veya kilitlenme günlüklerini göndereceğiz.

Apple Vision Pro Geliştirici Laboratuvarı

Apple bekleneni sonunda yaptı Vision Pro dönemine hazır olun

 Uygulamanızın Vision Pro'nun visionOS iPadOS ve iOS üzerinde nasıl çalıştığını deneyimleyin. Apple'ın desteğiyle, uygulamanızı sonsuz bir uzamsal tuval için test edebilir ve optimize edebilirsiniz. Cupertino, Londra, Münih, Şanghay, Singapur ve Tokyo'da laboratuvarlarımız var.

Bir günlük geliştirici olarak tanımlanan laboratuvarına kaydolun ve VisionOS, iPadOS veya iOS uygulamalarını Vision Pro ile deneyin. Apple'ın desteğiyle, uygulamalarınızı ve aynı zamanda oyunlarınızı sonsuz bir uzamsal tuval için test edebilir ve optimize edebilirsiniz.

Apple Vision Pro Geliştirici Kiti

 Vision Pro ile visionOS uygulamaları oluşturmanız ve test etmeniz gerektiğine dair harika bir fikriniz var mı? Vision Pro Developer Kit'e kaydolun. Vision Pro'ya sürekli doğrudan erişim ile uygulamalarınızı hızlı olarak oluşturabilir, test edebilirsiniz. Ayrıca geliştirebilirsiniz de.. VisionOS bu şekilde mükemmel oda içi deneyimler yaratır. Bu kit, muhteşem uzamsal deneyimler sunmanıza yardımcı olur ve Vision Pro ile hızlı bir şekilde oluşturmanıza, geliştirmenize olanak tanır.

Son Haberler