Apple bu iPhone modelini asla tanıtmayacak

Apple bu iPhone modelini asla tanıtmayacak
Birçok tasarımcı, Apple'a yeni iPhone modelleri yaratıyor. Tasarımcılar tarafından tasarlanan iPhone Vision, kullanıcılara 'Asla' dedirtecek bir model oldu.

Apple iPhone özel bir tasarım çizgisine sahiptir. Dolayısıyla iPhone modelleri arasında pek bir fark yok. Ancak bazı tasarımcılar "Buna ne dersiniz?" diye soruyor ve bu başlık altında pek çok iPhone tasarımı öneriliyor. Tasarımcının sunduğu iPhone Vision'ın tasarımı da "asla" denilen bir şeydi.

Apple'dan tasarımcı konsepti iPhone Vision

Apple'dan tasarımcı konsepti: iPhone Vision

Her yıl yeni bir iPhone modeli piyasaya sürülmeden önce, harika modelin görüntüleri internette dolaşıyor. Bu tasarımlar çoğunlukla bağımsız tasarımcılar tarafından oluşturulur. Ancak iPhone'un tanıtılmasından bu yana Apple'ın tasarım konusunda belli bir çizgi izlediği söylenebilir.

Apple'dan tasarımcı konsepti iPhone Vision

Bazı tasarımcılar, hayallerindeki iPhone modelini yaratmaktan çekinmiyor. Apple'ın bu konseptleri hayata geçirmesi imkansız ancak tasarımcıların sunduğu modeller oldukça ilgi çekici. Ancak son model, Anthony De Rosa isimli bir tasarımcıya aitti.

DeRosa'nın, Apple'ın geçtiğimiz aylarda yeni bir konseptle tanıttığı Vision Pro'dan ilham aldığını söylemek yanlış olmaz. iPhone Vision ismini verdiği bu konsepte baktığınızda, cihazın arka yüzünde Apple'dan miras kalan kamera kurulumundan farklı bir kamera kurulumunun yer aldığını görebiliyorsunuz.

Apple'dan tasarımcı konsepti iPhone Vision

Bir diğer dikkat çeken yeri ise ikinci ekran. Telefonun arka tarafında yer alan bu ekran, özellikle telefon masaya yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirildiğinde bildirimlerin takibini kolaylaştırıyor. Ek olarak konsept, gelişmiş yakınlaştırma çalışması için ikincil bir periskop lens içerir.

Tasarıma önden bakıldığında iPhone 14s'teki küçültülmüş çentiği görebilirsiniz. Ayrıca tasarımcı De Rosa, tasarladığı cep telefonlarının fiyatlarını da belirledi. Ancak konsept olarak tasarladığı bu telefonun fiyatını 1.599 dolar olarak belirlemiş durumda. Pek çok kişi böyle bir modelin Apple için imkansız olacağına dikkat çekti.

Apple'dan tasarımcı konsepti iPhone Vision

Son Haberler