Apple Watch kullananlar çıldırdı: Yeni güncelleme sorun yağmuru çıktı

Apple Watch kullananlar çıldırdı: Yeni güncelleme sorun yağmuru çıktı
Apple Watch kullanıcılardan bataryanın hızlı bittiğine dair şikayetler gelirken watchOS güncellemesi devreye girdi.

İphone'lar için İOS 17.1 Watch akıllı saatler için ise watchOS 10.1 sürümü kullanıma çıkartılırken sorunların giderilmesi amaçlanıyor. Apple'ın yayınladığı yazılım güncellemeleriyle hatalar gelirken bu sürümde de sorunlar kullanıcıları çileden çıkardı. Cihazın çok ısındığı ve bataryanın hızlı bittiğine dair şikayetler alıp başını gitti.

watchOS 10.1 sürümünü Apple Watch‘una güncellemesini yapan kullanıcılar, Reddit platformunda ve Apple Destek forumunda şikayetlerini dile getirdi. Kullanıcıların ortak derdi ise bataryanın hızlı tükenmesi ve cihazın aşırı ısınması olurken bu sorunun belirli modellerde yaşandığı dikkatleri çekti. Şikayetlerin sıklık gösterdiği cihazlar Watch Series 4, kimisi Watch Series 9 ve kimisi de Watch Ultra 2 oldu.

Konu hakkında Twitter üzerinden paylaşımlar yapılırken Watch Series 9 cihazın sarjının üç saat içerisinde tamamen tükendiği bilgisi verildi. Watch Series 7 kullanıcılarının ise bataryanın 30 dakika süre içerisinde yüzde 25 oranında azalmalar görüldü. Can sıkan sorunlara Apple'ın çözüm bulması bekleniyor. 

Son Haberler