Apple zirveyi başka markaya kaptırdı: Yıllar sonra birincilikten düştü

Apple zirveyi başka markaya kaptırdı: Yıllar sonra birincilikten düştü
Apple markası, Çin akıllı telefon pazarı listelerinde üst sıralardan düştü. Şirket, birinciliği başka bir markaya kaptırdı.

Küresel bir teknoloji pazarı analiz firması olan Canalys, Çin'deki ikinci çeyrek diliminde akıllı telefon sevkiyat raporunu yayınladı. Bu rakama göre teslimatlar %5 azalarak 67,4 milyondan 64,3 milyona geriledi. Çeyrek dilimi boyunca Apple ile Vivo, Q1 sıralamalarını değiştirdi. İlk sırayı Vivo aldı ve Aplle'da bu kapsamda üçüncü sıraya geriledi.

Apple zirveden nasıl düştü?

Vivo, bu çeyreğin başlarındaki günlerde Vivo X Flip ile birlikte Vivo X Fold 2 modellerinin lansmanından yararlandı. Bu şekilde, üç ayda Çin anakarasına 11,4 milyon parça sevk edildi. İki BBK Electronics şirketi, Oppo ile Vivo, çeyrekte %18 pazar payı elde etti. Şirketin Vivo cep telefonu sevkiyatları ikinci çeyrekte %14 düşerken, Oppo'nun sevkiyatları yıllık bazda sadece %4 düştü.

Apple, toplam sevkiyatını %5 artırarak 10,4 milyon adet konumuna çıkarmasına rağmen, ikinci çeyrek diliminde listenin üçüncü sırasına geriledi. Çin'in akıllı telefon pazarında yüzde 16 paya sahip olan Apple, Vivo ve Oppo'nun arkasında yerini almış oldu. Apple, ilk beşte ilk çeyrekte sevkiyatlarda yıldan yıla artış bildiren tek şirket oldu, ancak üçüncü sıraya geriledi.

Apple zirveyi başka markaya kaptırdı

Eski bir Huawei alt birimi olan Honor, yıllık %21'lik sevkiyatlarında en büyük düşüşü yaşayarak dördüncü sırada yer aldı. Honor, %16 pazar payına rağmen Apple'ın biraz gerisinde, 10,3 milyon akıllı telefon sevk etti. Xiaomi, ikinci çeyrekte Çin'deki sevkiyatların yıllık bazda %19 düşmesinin ardından beşinci sırada yer aldı. %13 pazar payı ile toplamda 8,6 milyon adet teslim edildi

Çin hala dünya genelinde en büyük akıllı telefon pazarı. Çin'den sonra ülkeler ise sırasıyla Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. Canalys analisti Toby Zhu tarafından, kısmen giriş seviyesi cep telefonları için artan sübvansiyonlar (bireylere ve gruplara devlet yardımı) nedeniyle pazarın ikinci yarıda toparlanmasını bekliyor. Satıcıların büyük ürün lansmanlarına hazırlanmaları ve yılın ikinci yarısındaki toparlanmadan en iyi şekilde yararlanmaya hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Son Haberler