Apple'da işler karıştı: Huawei rahatsızlık vermeden duramıyor

Apple'da işler karıştı: Huawei rahatsızlık vermeden duramıyor
Apple'da işler karışırken yatırımcıları rahatsız eden detaylar açıklandı. Çin pazarındaki akıllı telefonlardaki son durum.

İphone satışlarında memnun kalınmazken Huwaei'nin Mate 60 gibi dikkat çeken cihazlar, Çinli kullanıcıların yerel markalara dönmesi düşünülüyor. Apple CEO'su Tim Cook, artış göstere rekabet üzerine Çin'deki İphone satışlarda rekor kırıldı.

Temmuz ve Eylül döneminde İphone satışlarıyla kazanç elde edilirken Cook verilerine bakılarak Apple, Çin'de en çok satan listenin ilk beşinin dördünde bulunuyor. Apple’ın pazar payının artması gözlerden kaçmadı. Şirket ayrıca yılbaşı sezonunda iPhone satışların yüksek oranda artış göstermesi tahmin ediliyor.

Apple satış rekorları

Çin'deki Mac ve İpad satışlarının geçen çeyrekte yüzde 2,5 düşüşler yaşandı. CEO Cook, kur dalgalanmalarında düzelmeler sonrasında İphone satışların arkasında yer aldı. Apple'ın Çin pazarındaki durum belirsiz devam ederken Huawei, Xiaomi, Vivo gibi markaların baskısı altında kalan teknoloji devi İphone 15 ile satış rekorlarında kırılmalar yaşandı. 

Son Haberler