Aramalar sabrı taşırdı: WhatsApp'a şikayet yağdı

Aramalar sabrı taşırdı: WhatsApp'a şikayet yağdı
Akıllı telefonlar artık hayatımızın en önemli varlıklarından oldu ve dolandırıcılar da bunun çok iyi farkındadır. Akıllıctelefonlarımızı her daim yanımızda taşır ve hayatımızdaki en önemli bilgileri depolamak için kullanırız. Bunun içinde dolandırıcıların yöntemlerinden en yenisi yurt dışı aramalar yapmak oldu. Aman dikkat dolandırıcıların eline düşmeyin. İşte detaylar...

Artık  tüm kişisel bilgilerimiz akıllı telefonlarımızda depoluyoruz veya giriş yaptığımız bankacılık, e-posta gibi hassas verileri, bu durumda telefonumuzu kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık için ideal hedefler haline getiriyor. Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılığın adı yurt dışı aramaları oldu. Artık yurtdışından gelen telefon çağrıları o kadar arttı ki vatandaş artık bu durumdan şikayetçi olmaya başladı. Detaylar haberimizde...

banka

YURT DIŞI ARAMALARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI: WHATSAPP ŞİKAYETLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ!

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yabancı numaralarla ilgili bir sorunla karşılaştı. Platformdaki şikayetlerde büyük bir artış oldu.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni özellikler ekleme konusunda büyük bir sorunla karşı karşıya. Şirket son zamanlarda büyük sorunlarla karşı karşıya kaldı. Birçok kullanıcı, WhatsApp'ta garip aramalara ve mesajlara maruz kalmaktan şikâyet ediyor.

WHATSAPP YABANCI NUMARA ŞİKAYETLERİNDE YÜZDE 1001 ARTIŞ!

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp, geçtiğimiz günlerde büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar, yabancı bir alan kodu kullanılarak WhatsApp üzerinden mesaj gönderildiğini veya arandığını bildirdi. Bu durum WhatsApp'a da yansıdı.

Bu aramalar genellikle birden fazla arama ve kapatma şeklinde gelir. Mesajlar "Merhaba, nasılsın?" şeklinde geliyor. Bu durumun birçok kez tekrarlanıyor olması ister istemez kullanıcıları endişelendiriyor.

Kullanıcıların yaşadığı bu durum şikayetlere de yansımaktadır. Elde edilen veriler de bu durumu doğrulamaktadır. Haber verilerine göre WhatsApp ile ilgili şikayetler geçen yılın ilk yedi ayına göre tamı tamına %1001 arttı.

Platform hakkında bir haftada toplam 1.069 şikâyet alındı. 2023'ün ilk yedi ayında toplam şikâyet sayısı 4 bin 409 oldu. Bu iddiaları incelediğimizde, kullanıcının dolandırıcılık veya bilgi hırsızlığının meydana gelebileceği bir durumla karşılaşması durumunda WhatsApp'ın sorumlu olduğu belirtildi.

Peki WhatsApp'ın yabancı numara sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Size de böyle bir arama veya mesaj geldi mi? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Son Haberler