Astronotlar için özel araba yapıldı: NASA ilk tanıtımı yaptı

Astronotlar için özel araba yapıldı: NASA ilk tanıtımı yaptı
NASA, astronotları Kennedy Uzay Merkezi fırlatma rampasına taşıyacak olan 3 yeni tamamı elektrikli şeklinde aracının tanıtımını yaptı.

NASA, Ay'a dönmeye tamamen kararlı ve Artemis görevinin bir parçası olarak çalışmaya devam ediyor. 2030 yılına kadar yeniden aya insan göndermeyi uman uzay ajansı, geçtiğimiz günlerde başka bir kampanya başlattı. NASA, astronotları Kennedy Uzay Merkezi fırlatma rampasına taşıyacak olan 3 yeni aracının tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu araçlar astronotları uzaya taşımak için kullanılıyor. California elektrikli araç girişimi Canoe Technologies'in tasarladığı çevre dostu minivanın, uzay kıyafetleri içinde dört astronot taşıyabildiği söyleniyor. Yeni elektrikli araç, Artemis görevi için gereken tüm ekipmanları taşımak için de kullanılacak.

ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL NETLEŞECEK

Astronotlar için özel araba yapıldı

Önümüzdeki yıl dürecinde yeni elektrikli araç tesiste astronot yetiştirmek için kullanılacak. SLS roketi, Kasım 2022'de yapılması planlanan Artemis II görevine katılacak dört astronotu taşıyacak. Yeni "Astrovan"ın yardımıyla astronotlar, 50 yıl sonra ilk insanlı Ay uçuşu yapabilmek adına Orion uzay aracına varırlar.

Artemis II görevi, 1973'ten bu yana ilk kez Ay'a inişin yolunu açacak. NASA, Artemis programının sonunda Mars'a ilk insanlı uçuş için ayı üs olarak kullanılamsını planlıyor. Uzay ajansı, uydumuzda kalıcı bir kozmonot üssü kurmayı düşünüyor.

NASA, ilk insanlı uçuşunu Kasım 2024'te aya çok yakın bir yerden başlatmayı planlıyor. Gelecek yıl, uzay ajansı ilk kadını ve ilk siyah erkeği aya getirmek istiyor. NASA'nın ay görevleri kapsamında önümüzdeki birkaç yıl içinde Artemis III ve Artemis IV verilen görevleri yerine getirecek. Artemis V görevi, uzun yıllar sonra Ay'a ilk insanlı iniş olacak. NASA'nın Ay görevleri kapsamında bu araçlara küçük bir katkı sağlayacak.

Son Haberler