Avrupa'da iPhone 12 modelleri yasaklanıyor: Kullanıcılar dikkat

Avrupa'da iPhone 12 modelleri yasaklanıyor: Kullanıcılar dikkat
iPhone 12, 3 yıl sonra Avrupa ülkelerini şok etti. AB'nin belirlediği radyasyon sınırlarını ihlal ettiğine inanılıyor.

Apple, geçtiğimiz gün iPhone 15 serisini tanıtmış ve yeni modelleri için ön siparişlere açılmıştı. Bu olayla eş zamanlı olarak Fransa, iPhone 12'yi yasaklama kararı aldı. Diğer Avrupa ülkeleri de aşırı radyasyon sinyali yayan cihazlara karşı harekete geçti. Almanya, Hollanda, Belçika iPhone 12'yi inceliyor.

iPhone 15 ailesi yeni özelliklerle tanıtılırken iPhone 12'ye de kötü haber geldi. Fransız yetkililer, iPhone 12 serisini test ederken cihazın aşırı radyasyon sinyalleri yaydığını ve kullanıcıları tehlikeye atabileceğini söyledi.

Fransa'nın ulusal frekans düzenleyicisi olan ANFR, yapılan testlerde iPhone 12'nin radyasyona maruz kalma konusunda Avrupa sınırlarını aştığını tespit etti. Apple'ın bu konudaki itirazı kabul edilene kadar iPhone 12 satışlarını askıya alacaklarını ifade etti.

Avrupa'da iPhone 12 modelleri yasaklanıyor

Öte yandan Apple, iPhone 12'nin küresel SAR güvenlik standartları konusunu karşıladığını kanıtlayan birçok sertifikaya sahip olduğunu söyleyerek bu sonucu yalanlıyor. Ancak Fransa'daki yasak diğer Avrupa ülkelerini de endişelendiriyor.

Belçika, iPhone 12'nin radyasyon seviyeleri ile ilgili kendi araştırmasını yürüteceğini duyurdu. Bu konu hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Mathieu Michel, ülkenin telekomünikasyon düzenleyicisinden bu cihazın sağlık açısından risk oluşturup oluşturmadığının analiz edilmesini istedi.

Almanya ve Hollanda da bu konuyu araştırıyor. Almanya'nın BfS radyasyon kurumu ile Hollanda Ekonomi Bakanlığı'nın ortak çalışmasında iPhone 12'yi Avrupa sınırlarında test edilmesi lanlıyor. Almanya'nın ağ düzenleyicisi BNetzA, olası bir prosedürle ilgili Fransız yetkililerle temasa geçtiğini söyledi.

Son Haberler