Bedava dönemi bitti: Windows 11 için verilen süre bitti

Bedava dönemi bitti: Windows 11 için verilen süre bitti
Bugünkü haberlerle birlikte Windows 11 aktivasyonunun Windows 7 ve Windows 8 anahtarında kesin olarak kullanılmayacak.

Microsoft'un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu Windows 7 ve Windows 8'den Windows 11'e ücretsiz geçişin kesileceği haberi gerçekleşti. Bu gelişmeyle birlikte, Windows 7 ve Windows 8 aktivasyon kodlarının artık Windows 11'de kullanılamayacağı kesinleşti. Microsoft, eski işletim sistemlerinden Windows 11'e ücretsiz geçişi sona erdirmiş bulunuyor. İşte detaylar...

Microsof

MİCROSOFT WİNDOWS 11'E ÜCRETSİZ GEÇİŞİ SONLANDIRIYOR

Bu durum, Windows 11'e geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için ücretsiz bir opsiyonun kalmadığı anlamına geliyor. Windows 7 ve Windows 8 aktivasyon kodları artık Windows 11 için geçerli değil. Ancak, Windows 11 aktivasyon kodu kullanılarak geçiş yapmak hala mümkün.

Microsoft, Windows 11'e geçişi teşvik etmeye devam ederken, eski işletim sistemlerinden yapılan ücretsiz geçişin tamamen sona ermesi, kullanıcıları yeni sistemle tanıştırmak adına yapılan bir hamle olarak değerlendirilebilir. Bu durum, Windows 11'e geçmek isteyen kullanıcıların resmi kanallar dışında ücretsiz bir geçiş yapamayacakları anlamına geliyor.  İşte diğer ayrıntılar....

ücretsiz windov

Eski işletim sistemlerinden Windows 11'e geçişin yasaklanmasıyla birlikte, Microsoft'un yeni işletim sistemine olan geçiş sürecini kontrol altına almayı ve daha fazla kullanıcının Windows 11'i resmi yollarla edinmesini sağlamayı amaçladığı söylenebilir. Kullanıcılar artık ücretsiz bir şekilde Windows 11'e geçiş yapma imkanını kaybetmiş durumda, ancak resmi yollarla Windows 11 aktivasyon kodu alarak geçiş yapabilirler.

Geçtiğimiz haftalarda Windows 11 için yapılan "23H2" adlı güncelleme, geniş çaplı geçiş anahtarı desteğiyle dikkat çekiyor. Bu güncelleme, hesaplara şifresiz oturum açma deneyimi sunarak yüz, parmak izi veya PIN kullanma imkanı sağlıyor. Windows 11'in yapay zeka destekli yardımcısı Microsoft Copilot ile birlikte gelen güncelleme, RAR/7-zip desteği özellikleri ile güçleniyor.

Güncelleme ayrıca "Ink Anywhere" özelliği ile de öne çıkıyor. Bu özellik, Windows 11'in herhangi bir yerindeki metin kutularına stilus kalemle yazı yazma imkanı tanıyor. Kullanıcılar, bilgisayarlarında daha kişisel ve güvenli bir oturum açma deneyimi yaşayabilecekleri gibi, yapay zeka destekli yardımcı özellikleriyle de daha işlevsel bir kullanım elde edebilecekler.

Windows 11'in bu güncellemesi, teknoloji dünyasında dikkat çeken özellikleriyle kullanıcılara yeni deneyimler sunuyor. Yapay zeka destekli yardımcı, dosya sıkıştırma formatlarına getirilen destek, ve stilus kalemle yazı yazma özelliği gibi yenilikler, kullanıcıların günlük bilgisayar kullanımında daha verimli ve kişisel bir yaklaşım benimsemelerine yardımcı olabilir.

Siz Windows 11'in son güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yenilikler sizin için önemli mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz!

Son Haberler