Beyin tümörü hastalıkları yapay zekaya emanet

Beyin tümörü hastalıkları yapay zekaya emanet
Hollanda'da akademik araştırmalar kapsamında geliştirilen yapay zeka sisteminin beyin tümörlerinin tedavisinde devrim yarattığı konuşuluyor.

Günlük hayatın çeşitli alanlarında aktif olarak karşılaştığımız yapay zeka teknolojisinin ağlık alanında insanlığa büyük faydalar sağlamaya devam ettiği söyleniyor. Yapılan araştırma beyin tümörlerine karşı cerrahi müdahale için umut veriyor. Detaylar haberimizde..

Yapay zeka çok kapsamlı bir iş çıkarıyor!

Hollanda'da yürütülen akademik araştırmalar sonucunda geliştirilen yapay zeka sisteminin beyin tümörü teşhis sürecinde aktif bir rol alarak eksik/yanlış teşhislerin önüne geçtiği bildirildi. Ayrıca sistem, önemli cerrahi kararlarda ayrıntılı risk analizi yaparak başarılı tedavi olasılığını artırıyor.

Beyin tümörü hastalıkları yapay zekaya emanet

Sturgeon adı verilen sistem temel olarak:

- Beyindeki tümörleri tespit eder ve kısmen tespit edilen tümörlerin DNA'sı analiz edilerek bu tümörlerin tipini belirler.

- Sistem belirlediği tümör türlerine yönelik tedaviler önerir.

- Belirlediği tümör türlerine yönelik tedaviler önerir.

Yapay zeka sistemi henüz test aşamasında olmasına rağmen analiz edilen 45 hastanın 40'ında tümörleri başarıyla tespit etti. Sistem; ameliyatta da aktif olarak kullanıldı ve tümörlere nasıl müdahale edileceği, eğer çıkarılırsa tümörün ne kadarının alınması gerektiği konusunda bilgiler içeriyordu ki bu da çok faydalı oldu.

Sturgeon'a ilişkin ilk izlenimler oldukça umut verici. Gelecekte daha da önemli başarılara imza atabileceğine inanılıyor.

Son Haberler