Bu uygulamalar pilinizin ömrünü yiyor: Bataryayı çabuk bitiren uygulamalar belli oldu

Bu uygulamalar pilinizin ömrünü yiyor: Bataryayı çabuk bitiren uygulamalar belli oldu
Pilin hızlı bir şekilde boşalmasına neden olan Threads uygulamasıyla ilgili şikayetler, pili en çabuk bitiren uygulamalara yeniden dikkat çekti. Peki, telefon şarjınızın çok hangi uygulamalar tüketiyor? Bunu nasıl önleyebilirsiniz? İşte detaylar..

Uzmanlar, sosyal medya uygulamalarının, akış hizmetlerinin ve bazı oyunların cep telefonunuzda pil tüketimini hızlı bir şekilde gerçekleştiren ana uygulamalar olduğunu tespit etti.

Teknoloji ticaret sitesi Decluttr'deki teknoloji uzmanlarının açıklamalarına göre, bir akıllı telefonun pil ömrünü en çok tüketen uygulamalar, aktif kullanımda değilken bile arka plan üzerinden sürekli olarak çalışan uygulamalardır. Uzmanların raporunda,

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok gibi bazı uygulamaların konum, mikrofon, kamera ve kişilere her zaman erişimleri olduğu için en çok enerji tüketen uygulamalar olduğu konusu belirtilmiştir.

Bu uygulamalar pilinizin ömrünü yiyor Bataryayı çabuk bitiren uygulamalar belli oldu

Açıklama, Threads kullanıcılarının pillerinin yıldırım hızında tükendiğinden şikayet etmesinden sonra geldi. Pek çok kişinin Twitter'a doğrudan rakip olarak gördüğü yeni mikroblog uygulamasından hayal kırıklığına uğrayan bazı kullanıcılar, akıllı telefonlarının pilleri bittikten sonra uygulamayı çoktan silmiş durumda.

Decluttr, sosyal medya uygulamalarıyla birlikte Spotify, Netflix gibi akış uygulamalarının ce telefonunuzda şarj kısmını en çok tüketen uygulamaların arasında olduğu uyarısında bulundu. Uber taksi hizmetinin de ıpkı sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi pil ömrünü tüketen konum bilgisi, mikrofon, medya ve finansal bilgilere erişim sağladığı da söyleniyor.

"Çözüm: Erişimi engelleyin"

Decluttr'a göre, bu uygulamaların pil tüketimini azaltmanın bir yolu, kamera ile mikrofon şeklindeki özelliklere erişimi devre dışı bırakmaktır. Telefonunuzun pil ömrünü, yalnızca uygulama kullanımdayken konum erişimine izin verecek şekilde değiştirerek de uzatabilirsiniz. Başka bir ipucu da, telefonunuzdaki Arka Planda Uygulama Yenileme ayarını kapatmaktır, böylece uygulamalar siz onları aktif olarak kullanmadığınızda bile güncellemeler ile yeni içeriği kontrol edebilir.

Bu uygulamalar pilinizin ömrünü yiyor Bataryayı çabuk bitiren uygulamalar belli oldu

Yeni Threads uygulaması, Instagram'a bağlanarak kullanıcıların fotoğraflarını paylaştığı platform da ilgilendikleri hesapların takip edilmesine imkan tanıyor. Milyonlarca kullanıcı en son uygulamayı Meta'dan hızla indirdi ve çoğu bunun telefonlarının pili üzerindeki etkisinden şikayet etti.

Pil tüketiminin nedeni hala bilinmiyor, ancak siber güvenlik uzmanlarından Jake Moore bunun "negatif test" adı verilen süreçten kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Son Haberler